2019. március 21., csütörtök - Klaudia
Keresés a tartalomban
ItthonLMP: a kormány az államcsődöt kockázatja

LMP: a kormány az államcsődöt kockázatja


Az LMP frakcióvezetője szerint a Fidesz az államcsődöt kockáztatja az új jegybanktörvény benyújtásával, annak időzítésével, illetve a nemzeti bank és a bankfelügyelet összevonásának lebegtetésével.

Schiffer András001


Schiffer András pénteken sajtótájékoztatón újságírói kérdésre válaszolva arra reagált, hogy megszakadt Magyarország és a Nemzetközi Valutaalap (IMF), illetve az Európai Bizottság közötti tárgyalás az elővigyázatossági hitelről, és a delegáció hazautazott Budapestről. Olli Rehn uniós pénzügyi biztos szóvivőjének pénteki közlése szerint a tárgyalás megszakítása összefüggésben van a magyar jegybankot érintő törvényjavaslattal.


Schiffer András kifejtette: abban a gazdasági vészhelyzetben, amiben Magyarország van, felelőtlenség ezzel a törvénnyel "borzolni a kedélyeket". Szavai szerint annak, aki az ország esetleges hitelezőivel folytatott tárgyalások előestéjén ilyen javaslattal áll ellő, "elgurult a gyógyszere". "Hogy lehet ilyet csinálni? A Fidesz az államcsődöt kockázatja. Ezek az emberek nincsenek tisztában azzal, hogy mit csinálnak és mivel játszanak" - fogalmazott az LMP frakcióvezetője.


Mint mondta: lehetne racionális vitát folytatni arról, hogyan tegyék átláthatóbbá a Magyar Nemzeti Bank (MNB) működését, és akár a jegybank és a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének (PSZÁF) összevonásáról is. Ez utóbbira az új alaptörvény átmeneti rendelkezéseiről szóló jogszabályhoz fűzött alkotmányügyi bizottsági módosító javaslat teremtene lehetőséget. Véleménye szerint azonban az előterjesztést csak az motiválta, hogy mára egyetlen független intézmény maradt, amit Orbán Viktor nem tud joystickkal rángatni: a jegybank.


Forrás: MTI/HÍR PORT24


 

 

2011-12-17

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite