2019. március 26., kedd - Irén
Keresés a tartalomban
ItthonLMP: a kormány az út szélén hagyja a rászorulókat és az önkormányzatokat

LMP: a kormány az út szélén hagyja a rászorulókat és az önkormányzatokat


Az LMP önkormányzati szakszóvivője szerint a kormány az út szélén hagyja a rászorulókat és az önkormányzatokat is.

Gerstmár Ferenc


Gerstmár Ferenc arra reagált az MTI-hez szombaton eljuttatott közleményében, hogy március 1-jétől átalakul a szociális támogatási rendszer. A változtatások után szociális támogatások két helyről kérhetők majd: egyrészt a járásoktól, másrészt a helyi önkormányzatoktól; előbbiektől a jövedelemkompenzáló, utóbbiaktól a kiadáskompenzáló támogatások igényelhetők.


Az ellenzéki párt önkormányzati szakszóvivője igazságtalannak és cinikusnak tartja a rendszer átalakítását, ami szerinte a szociális válság továbbmélyítésével fenyeget. "A március 1-jén életbe lépő jogszabályváltozás önkormányzati feladattá teszi az országot sújtó szociális katasztrófa kezelését, azonban a megfelelő források hozzárendelése nélkül" - írta közleményében Gerstmár Ferenc.


Ezzel a lépéssel - folytatta - a rászorulók egyenlőtlen helyzetbe kerülnek, hiszen támogatásuk attól függ majd, hol élnek, települési önkormányzatuk mennyire tehetős. Az új rendszer így bebetonozza a szociális különbségeket, és lehetőséget nyit a visszaélésekre, sokan pedig ki is szorulhatnak az ellátások köréből - vélekedett az LMP-s politikus. Közölte: pártja szerint a szociális ellátások gerincét az erős, egységes, normatív alapon folyósított központi támogatásoknak kell adniuk, ezt egészíthetik ki egyes helyi támogatási formák.

 

Forrás: MTI/NÓGRÁD24

 

2015-02-28

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite