2019. május 21., kedd - Konstantin
Keresés a tartalomban
ItthonLMP: a kormány nekimegy a szociális ellátásoknak

LMP: a kormány nekimegy a szociális ellátásoknak


Az LMP szerint a kabinet "nekimegy" a szociális és a munkanélküli ellátások, pedig a szociális háló megerősítésével kellene foglalkoznia.

szel_bernadett1


Erről Szél Bernadett, az LMP képviselője beszélt pénteken sajtótájékoztatón. Emlékeztetett arra, hogy Font Sándor, a Fidesz frakcióvezető-helyettese a parlament csütörtöki ülésén azt mondta neki, hogy "túldimenzionálja" a szegénység kérdését, és hangsúlyozta: ezt a problémát nem lehet túldimenzionálni, mert az a hét évesnél fiatalabb gyermekek több mint negyven százalékát érinti, és a szegénység összes mutatója "az egekben van".


Azt mondta, ennek ellenére a Fidesz "hátradől" és az önkormányzatokra bízza, hogy hogyan segélyezik a rászorulókat, lehetetlen helyzetbe hozva ezzel a helyhatóságokat, amelyek nem lesznek képesek fedezni a szükséges ellátásokat. Kanász-Nagy Máté, az LMP újpesti képviselőjelöltje azt mondta, a vasárnapi időközi országgyűlési választás komoly lehetőséget nyújt a szavazóknak arra, hogy figyelmeztessék a kormányt: forduljon vissza a társadalom végleges kettészakadásához, milliók nyomorba döntéséhez vezető úton.


Az LMP benyújtott költségvetési módosító javaslatait ismertetve azt mondta, meg akarják állítani a szociális ellátórendszer leállítását. Emellett olyan aktív munkaerőpiaci eszközöket javasolnak, amelyek segítik a szegénységből való kitörést és az aktív munkaerőpiacra vezetnek ki. A Lehet Más a Politika felállítana egy zöldberuházási alapot, amivel több tízezer munkahelyet lehetne létrehozni - közölte Kanász-Nagy Máté, aki kiállt a tudásalapú társadalomnak megágyazó oktatáspolitika szükségessége mellett.

 

Forrás: MTI/NÓGRÁD24

 

2014-11-21

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite