2019. április 21., - Konrád
Keresés a tartalomban
ItthonLMP: a kormánypártok a véleménynyilvánítást is korlátozni akarják

LMP: a kormánypártok a véleménynyilvánítást is korlátozni akarják


Az LMP szerint a kormánypárti képviselők a választási eljárási törvényjavaslathoz benyújtott módosító javaslataikkal korlátozni próbálják a véleménynyilvánítás szabadságát.

Karácsony Gergely001

Karácsony Gergely


Karácsony Gergely frakcióvezető-helyettes csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy kormányoldal a regisztrációval a választójogot próbálta korlátozni. Azzal pedig, hogy bizonyos médiatípusokból kitiltaná a kampányhirdetéseket, a véleménynyilvánítást szabadságát csorbítaná - tette hozzá.


Egyúttal hangot adott annak a véleményének, hogy a Fidesz azokból a médiatípusokból - például a kereskedelmi tévék és az internet - tiltaná ki a kampányt, amelyekben "gyengébbek a pozíciói". Ezeknek a televízióknak a nézői és az internet-felhasználók között az átlagnál jóval kisebb arányban találhatóak meg a kormánypárt szavazói - mondta.


Hozzátette, hogy a kampány viszont úgy folytatódhat, "ahogy a csövön kifér" a külterületi óriásplakátokon, "miközben pontosan lehet tudni, hogy a kilencvenes évek elején a Fidesz éppen a Mahír megvásárlásával kezdte megalapozni a Simicska-birodalmat". Karácsony Gergely kijelentette, hogy jelenleg "a Simicska Lajos és Nyerges Zsolt tulajdonában lévő cégek viszik el az állami hirdetések kilencven százalékát a külterületi piacon".


A frakcióvezető szerint ezek után senki nem gondolhatja, hogy a Fidesznek borsos árat kell fizetnie, ha óriásplakátokon kampányol. Más pártoknak viszont a piaci áron kell felületet vásárolniuk, "ha egyáltalán kapnak férőhelyeket" - mondta. Az LMP szerint az államnak nem az a dolga, hogy egyes területeken megtiltsa a kampányt, hanem az, hogy átlátható kampányszabályozást alakítson ki - közölte Karácsony Gergely.

 

Forrás: MTI/HÍR PORT24

 

2012-11-08

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite