2019. május 20., hétfő - Bernát, Felícia
Keresés a tartalomban
ItthonLMP: a kormány szinte mindenkit az út szélén hagy

LMP: a kormány szinte mindenkit az út szélén hagy


Az LMP szerint a semmiből 468 milliárdot előkerítő, a vártnál messze jobb helyzetű végtörlesztőkön kívül a kormány mindenkit az út szélén hagy.

LMP01


Ertsey Katalin LMP-s országgyűlési képviselő szombati, az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta: a közszolgálatban dolgozók a forintalapú munkáltatói kölcsön helyett árfolyamgátas devizahitelt választhatnak, ismeretlen mértékű kamatkedvezménnyel, amelynek forrása is ismeretlen. A többi adós pedig reménytelenül fuldoklik a 260 forintos frankárfolyamban - írta.


"Itt az idő, hogy a kormányfő leszokjon a felelőtlen, teljesíthetetlen ígérgetésről és végre cselekedjen" - fogalmazott. A közszolgálati dolgozókat érintő végtörlesztési lehetőségről szólva a politikus azt közölte, hogy a miniszterelnök szilveszteri ígéretéről kiderült, ezt sem tudja betartani. Minderről ráadásul Orbán Viktor újabb 70 ezer papír alapú levelet küld a közszolgálati dolgozóknak, miközben a szilveszteri levelezés költsége is 61 millióba került - tette hozzá.


Emlékeztetett: az LMP a múlt héten már felhívta a figyelmet a kormány, "felelőtlen végtörlesztési ígéretére". Mostanra kiderült: a kormány anélkül ígért kedvező megoldást, hogy valóban lett volna a tarsolyában bármi is - fűzte hozzá. "A terv szembe ment a decemberi bankszövetségi megállapodással, amelyben a kormány ígéretet tett az újabb végtörlesztési ötletelés leállítására. De a Matolcsy agytröszt tovább gyártotta a felelőtlen javaslatokat, köztük azt, hogy a működési előirányzatokat költsék munkáltatói kölcsönre, amely végveszélybe sodorta volna a közszféra működőképességét" - írta Ertsey Katalin.


A politikus úgy értékelte, hogy a kormányfő végül kijózanodott és inkább választotta az újabb arcvesztést; ezzel elismerte, hogy megszegte korábban tett ígéretét - vélte. Ertsey Katalin szerint ugyanakkor eközben szó sem esik arról, hogy a mostani 260 forintos frankárfolyam mintegy 44 százalékos árfolyamgyengülést jelent az adósoknak.


A "vártnál messze jobb helyzetű végtörlesztőkön kívül a kormány mindenkit az út szélén hagy" - fogalmazott. Semmi jele annak, hogy a kormány igyekezne megoldást találni a közel 150 ezer 90 napon túli tartozást felhalmozó adósnak, a mintegy 300 ezer késedelmes törlesztőnek; vagyis az adósok felének, akik nem képesek végtörleszteni, de tudtak volna élni egy kedvezményes árfolyamú előtörlesztéssel - tartalmazza a közlemény.


Forrás: MTI/HÍR PORT24

 

 

2012-01-21

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite