2019. május 27., hétfő - Hella
Keresés a tartalomban
ItthonLMP: a kormánytöbbség vonja vissza a parlamentet bábszínházzá silányító intézkedéseit

LMP: a kormánytöbbség vonja vissza a parlamentet bábszínházzá silányító intézkedéseit


Az LMP csak akkor tud részt venni a Fidesz által összehívott ötpárti egyeztetéseken, ha visszavonják azokat az intézkedéseket, amelyek "bábszínházzá silányították a parlamentet" - indokolta sajtótájékoztatón Jávor Benedek, hogy frakciója miért nem megy el a Lázár János által kezdeményezett hétfői megbeszélésre.

Jávor Benedek


A frakcióvezető példaként említette azt a decemberi házszabálymódosítást, amelyik alapján akár egy nap alatt is el lehet fogadni egyes törvényeket, illetve újólag felhívta a figyelmet arra, hogy az egykulcsos adórendszeren csak kétharmados egyetértéssel lehet változtatni. Ezen intézkedések visszavonása nélkül csak egy politikai pr-akciónak tartják az egyeztetés ötletét - mondta. "A Fidesz az elmúlt két évben úgy építette le az alkotmányosságot, hogy esze ágában nem volt egyeztetni, sem az ellenzékkel, sem szakmai szervezetekkel, sem a társadalommal" - jelentette ki. A politikus hozzátette, ha a Fidesz helyreállítja a parlamenti munka demokratikus kereteit, akkor pártjuk újra részt vesz ezeken az tárgyalásokon.


Végül Lázár János személye kapcsán megjegyezte, az elmúlt két évben összesen két politikus "engedte meg" magának a parlamentben, hogy valamelyik képviselőtársát "családi, származási alapon kritizálja": a jobbikos Novák Előd "tett utalásokat" a fideszes Fónagy János származására, illetve Lázár János családi alapon "tett megjegyzéseket" az LMP-s Schiffer Andrásra. Novák Előd "rögtön helyre lett téve" és elnézést kért, de a fideszes frakcióvezető esetében erre az elnézéskérésére továbbra is várnak - tette hozzá.


A fidesz pénteken közölte, hogy Lázár János frakcióvezető a párttörvényről, a pártfinanszírozási törvényről, a választási eljárásról szóló törvénnyel kapcsolatos elképzelésekről és az MSZP által benyújtott kampányfinanszírozási törvényjavaslatról egyeztetne hétfőn a parlamenti pártok képviselőivel. Az LMP már akkor jelezte, hogy nem megy el a megbeszélésre. Az MSZP képviselői csak azzal a feltétellel vesznek részt rajta, ha haladéktalanul sor kerül az alaptörvény átmeneti rendelkezéseiről szóló törvény hatályon kívül helyezésére - írta a meghívásra reagáló válaszlevelében Mesterházy Attila, a szocialisták elnök-frakcióvezetője. A Jobbik és a KDNP részt vesz a tárgyaláson.


Forrás: MTI/HÍR PORT24

 

 

2012-03-12

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite