2019. március 26., kedd - Irén
Keresés a tartalomban
ItthonLMP: a kormány vonja vissza vasútromboló tervét

LMP: a kormány vonja vissza vasútromboló tervét


Az LMP arra szólítja fel a kormányt, hogy vonja vissza "vasútromboló tervét" - írja az MTI-hez pénteken eljuttatott közleményében Jávor Benedek frakcióvezető. A közleményben, amelyben a frakcióvezető internetes fórumokon megjelent hírekre hivatkozik, a politikus pártja nevében lemondásra szólította fel Német Lászlóné nemzeti fejlesztési minisztert.

Máv


A képviselő a közleményben úgy fogalmaz, hogy már a sajtóban is megjelent a hír, amely szerint a kormány a MÁV vonalain körülbelül tíz százalékos járatcsökkentést tervez. Szavai szerint a "titokban előkészített közösségi közlekedés elleni lépések miatt" arra szólítják fel Németh Lászlónét, hogy mondjon le a posztjáról, miközben a kormánytól azt várják, hogy vonja vissza "vasútromboló tervét".


Jávor Benedek emlékeztet rá, hogy az LMP már két hete figyelmeztetett arra: a kormány "durva járatritkítást" tervez a MÁV vonalain és erről a tervről írásbeli kérdésben érdeklődött az illetékes miniszternél. Hozzáteszi, hogy a kérdésére Németh Lászlóné a "válaszadási határidő lejárta előtti utolsó pillanatban" küldött egy olyan levelet, amiben "a fantomminiszter" az LMP tizenkét kérdésének egyikére sem adott érdemi választ.


Utal arra is, hogy a párt már korábban is elmondta, a 2007-2009 közötti teljesítménycsökkentés "egy fillér megtakarítást" sem hozott, mert a vasútnál az állandó költségek, mint például a pályafenntartás vagy az infrastruktúra üzemeltetése teszi ki a kiadások jelentős részét. Így a ritkítások és vonalbezárások politikája teljesen értelmetlen, és joggal tiltakozott ellene korábban az a Fidesz is, amely "most hasonló rombolásba kezd" - írja a frakcióvezető.

 

Forrás: MTI/HÍR PORT24

 

 

2012-03-09

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite