2019. július 20., szombat - Illés
Keresés a tartalomban
ItthonLMP: a Médiatanács nem a sajtószabadság, hanem a Fidesz oldalán áll

LMP: a Médiatanács nem a sajtószabadság, hanem a Fidesz oldalán áll


Az LMP szerint a médiatanács kedden "gyalázatos" döntést hozott, amikor elvette a Klubrádió fővárosi frekvenciáját - jelentette ki szerdai, budapesti sajtótájékoztatóján Karácsony Gergely. A frakcióvezető-helyettes hozzátette: ezek után mindenki számára egyértelmű, hogy a testület "nem a sajtószabadság, hanem a Fidesz oldalán áll".

Karácsony Gergely001


A képviselő annak a véleménynek is hangot adott, amelyik szerint semmi nem indokolja, hogy "Magyarország leghallgatottabb közéleti rádiója" elveszítse a legfontosabb frekvenciáját. A politikus hangsúlyozta, hogy a döntést "kizárólag a Fidesz és a Fidesz nomenklatúrájához tartozó gazdasági háttércsoportok érdeke" határozta meg. Karácsony Gergely arra is utalt, hogy a Klubrádió "egyértelműen jogsértő módon", már egy másik frekvenciát is elveszített. Ezt azzal magyarázta, hogy a csatornának korábban az ORTT ígért egy másik frekvenciát, de azt az új, "csak fideszes tagokból álló" médiatanács "teljesen mondvacsinált" indokokkal elvette.


A kormány gyengeségét mutatja, hogy képtelen tolerálni az ellenzéki véleményeket - mondta a képviselő. "Nyilván a Fidesz pontosan tudja, hogy leginkább az állampolgároktól van félnivalója és a magyar állampolgárok azok, akiknél most (...) kihúzták a gyufát" - tette hozzá. A frakcióvezető-helyettes azt is hangsúlyozta, hogy a médiatanács keddi határozata mindenki számára világossá teszi, hogy a médiatörvény még az Alkotmánybíróság által megsemmisített passzusok nélkül is súlyosan veszélyezteti a sajtószabadságot.


Forrás: MTI/HÍR PORT24

 

A témához kapcsolódó cikkeink:


Új rádióadók Budapesten>>>


MSZP: Orbán Viktor betiltatta a Klubrádiót>>>

 


2011-12-21

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite