2019. március 23., szombat - Beáta
Keresés a tartalomban
ItthonLMP: a Miniszterelnökség büdzséjét pártkampányra használják

LMP: a Miniszterelnökség büdzséjét pártkampányra használják


Az LMP véleménye szerint a Miniszterelnökség büdzséjét a Fidesz kampánycéljaira használják fel. Schiffer András képviselő keddi, parlamenti sajtótájékoztatóján azt mondta, ez a kormányzati IMF-kampányról feltett kérdéseikre kapott válaszból derül ki.

miniszterelnokseg


Az ellenzéki politikus mondandóját kezdve visszautalt előző heti szavaira, amelyek szerint az ügyben a miniszterelnökhöz küldött közérdekű adatkérésére az október 19-i határidőig nem érkezett választ. Hozzátette, a Miniszterelnökség viszont azt állította, hogy a válaszlevelet időben megküldték. Kiderült, hogy a levelet a parlament informatikai rendszere "karanténba tette, spamként azonosította" - mondta Schiffer András, aki közölte, hogy ezért a múlt héten bejelentett jogi lépésektől eláll.


Hangsúlyozta, hogy az LMP az októberi "eléggé rejtélyes" 200 millió forintos kampányról kért információt. Szavai szerint "élt a gyanú", hogy ebből az összegből a kormányzat IMF-kampányát finanszírozták, ezért kíváncsiak voltak arra, hogy a Miniszterelnökség mivel indokolja annak sürgősségét.


A politikus ezt követően idézett az adatkérésére érkezett válaszból. Eszerint a rendkívüli sürgősséget megalapozza, hogy az IMF-tárgyalások 2012. nyári folytatását követően a forint árfolyama és az államadósság finanszírozhatósága is javult. A tárgyalásokkal kapcsolatos szeptemberi politikai viták és az ezt követően a társadalom szélesebb rétegeiben elterjedt téves, megalapozatlan információk viszont a piaci szereplők körében is növelték a bizalmatlanság mértékét.

A kormány viszont annak érdekében, hogy az ország számára kedvező feltételekkel tudja lezárni a tárgyalásokat - a megegyezési hajlandóságát demonstrálva - a 2013-as költségvetés általános vitáját is elhalasztotta, hogy biztosítsák az IMF-feltételeinek teljesítését - idézett a neki adott válaszból.


Eszerint a rendkívüli sürgősséget az alapozta meg, hogy "Orbán Viktor véleménye szerint" a médiumokon keresztül a társadalomban téves, megalapozatlan információk terjedtek el, és ezek rontották a magyar gazdaságba vetett bizalmat - értelmezte a leírtakat Schiffer András. A képviselő szerint ez az indoklás több mint botrányos, mert a magyar gazdaságpolitika azért hiteltelen, mert nem kiszámítható.


Az, hogy a kormány bevallja, a közvéleményben elterjedt téves, megalapozatlan információk kényszerítik a kampányra, gyakorlatilag annak a beismerése, hogy a Miniszterelnökség büdzséjét pártkampányokra használják fel - jelentette ki.

 

Forrás: MTI/HÍR PORT24

 

2012-11-06

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite