2019. július 17., szerda - Endre, Elek
Keresés a tartalomban
ItthonLMP: ámítás és kettősség jellemzi az új tanévet

LMP: ámítás és kettősség jellemzi az új tanévet


A párt szerint, miközben újranyitnak néhány kisiskolát, tucatnyi bezárt vagy kényszerből egyházi fenntartásba adott iskoláról is hallani lehet.

LMP01


Az LMP véleménye szerint ámítás és valóság kettőssége jellemzi a most kezdődő tanévet, mert a "nagy csinnadrattával" újranyitott néhány kisiskoláról szóló sikerpropaganda mellett sok tucat idén bezárt vagy anyagi kényszerből egyházi fenntartásba adott önkormányzati iskoláról is beszámoltak a hírek - írta az MTI-hez vasárnap eljuttatott közleményében Osztolykán Ágnes.


Az Országgyűlés Oktatási, tudományos és kutatási bizottságának alelnöke úgy fogalmaz, hogy a jómódúakat támogató egykulcsos adórendszer bevezetését az iskolák és a pedagógusok is megszenvedték, az Orbán-kormány az oktatásra fordított kiadásokat idén is csökkentette, és várhatóan jövőre tovább fogja.


Az első félévben soha nem látott, 10 százalékot meghaladó reáljövedelem-csökkenést szenvedtek el a pedagógusok, akik okkal érezhetik úgy, hogy "a pedagógus életpályamodellt egyre csak ígérgető Hoffmann Rózsa gúnyt űz belőlük" - fogalmaz a képviselő.
A politikus szerint eközben bizonytalanságban tartják a nagyszámú, hátrányos helyzetűekkel foglalkozó alapítványi iskolákat, amelyeknek a finanszírozását a kormány csak az utolsó pillanatban biztosította, de azt is csak év végéig. Hozzáteszi, hogy bizonytalanságban tartják az összes többi oktatási intézményt is, mert az oktatásért felelős minisztérium nyílt vitában áll az önkormányzati minisztériummal az általános iskolák államosításának mértékéről és mikéntjéről.


Osztolykán Ágnes úgy véli: "jön a csoportösszevonás, az óraszámemelés, a jubileumi jutalmak és a túlórapénzek elvonása". Szavai szerint így érthetővé válik, hogy a kormány egyik első intézkedése miért a sztrájkjog korlátozása volt, illetve hogy a tervezett új Munka törvénykönyvével miért szűkítenék tovább a szakszervezetek mozgásterét.

 

Forrás: MTI/HÍR PORT24

 

 

2011-08-28

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite