2019. május 27., hétfő - Hella
Keresés a tartalomban
ItthonLMP: a Nokia bejelentése kijózanító saller lehetett a miniszterelnöknek

LMP: a Nokia bejelentése kijózanító saller lehetett a miniszterelnöknek


Az LMP véleménye szerint a Nokia szerdai, 2300 fős elbocsátásról szóló bejelentése „kijózanító saller" lehetett Orbán Viktor számára - mondta budapesti sajtótájékoztatóján Scheiring Gábor.

Scheiring Gábor


A párt gazdaságpolitikai kabinetjének vezetője emlékeztetett rá, hogy a miniszterelnök keddi évértékelőjében még arról beszélt, hogy mindenképen számít az olyan cégekre, mint a Nokia, mert azok biztos munkát teremtenek a magyaroknak. A képviselő arra is felhívta a figyelmet, hogy Orbán Viktor szerint hasznos lépés volt 19 százalékról tíz százalékra csökkenteni a társasági adó kulcsát. Scheiring Gábor úgy véli, hogy a kormányoldal beszállt a lefelé tartó adóversenybe, miközben a munkavállalók kiszolgáltatottságát fokozó törvényeket alkotott, a Nokia bejelentése viszont azt mutatja: „Orbán Viktor receptje megbukott".


Hozzátette, hogy mindez, a Malév csődjével kiegészítve, „egy koki- és sallersorozat immár a kormány munkaerőpiaci politikájának". A gyökeres gazdaságpolitikai fordulatot sürgető képviselő azt kérte, hogy kabinet szakítson azzal a politikával, amelyik a munkaerő kiszolgáltatottsága árán kívánja Magyarországra vonzani a tőkét. Véleménye szerint ehelyett inkább olyan, magas hozzáadott értéket előállító cégeket kell az országba csábítani, amelyek hosszútávon itt maradnak. Egyúttal arra is felszólított, hogy a kormány javítson a kis- és középvállalkozások helyzetén.


Végül a kabinet figyelmébe ajánlotta, hogy az Európai Unió létrehozott egy Európai Globalizációs Alkalmazkodási Alapot (EGAA), amelyik azt segíti, hogy az utcára kerülő emberek a megfelelő átképzések után újra munkához jussanak.


Forrás: MTI/HÍR PORT24

2012-02-08

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite