2019. május 26., - Fülöp
Keresés a tartalomban
ItthonLMP: a sportban nem látványberuházásokra, hanem tiszta viszonyokra van szükség

LMP: a sportban nem látványberuházásokra, hanem tiszta viszonyokra van szükség


Az LMP szerint a látványsportágakban nem látványberuházásokra - például stadionépítésekre -, hanem tiszta és átlátható viszonyokra van szükség, ezért a párt módosító javaslatot nyújt be a sporttörvényhez.

Schiffer András002


Schiffer András a Fáy utcai Vasas-pálya előtt a futballcsapat korábbi mezében tartott vasárnapi sajtótájékoztatóján aggasztónak nevezte azokat a törvényi hiányosságokat, amelyeket "kétes hátterű vállalkozások kihasználnak", és ezzel csapatokat tesznek tönkre.


A képviselő elmondta: a párt módosító javaslata előírná, hogy a látványcsapatsportágakban csak olyan cégszerű formában működő sportvállalkozások vehessenek részt, amelyek a vagyontörvény szabályai szerint átlátható szervezetnek minősülnek. A javaslat kitér arra is, hogy a profi látványsportágakban működő szervezeteknek a sportági szakszövetségek előtt kelljen igazolniuk, rendelkeznek az adott bajnokságban való részvételhez szükséges anyagi fedezettel.


Emellett azt is indítványozzák, hogy a szakszövetségek akár év közben is ellenőrizhessék a sportvállalkozások pénzügyi hátterét. Az ilyen típusú vállalkozásokban az LMP felvetése szerint a jövőben csak azt követően lehetne részesedést szerezni, ha ehhez a sportszövetségek előzetesen hozzájárulást adnak.


Schiffer András javaslataikat többek között azzal indokolta, hogy ezentúl ne szerezhessen profi klubokban tulajdonrészt olyan cég, amelyik korábban már csődbe vitt más sportvállalkozást. Szomorú tapasztalatnak nevezte, hogy van olyan "meglehetősen bizonytalan hátterű befektető", amelyik hol az egyik, hol a másik városban jelenik meg, és akár a település sportéletét is tönkreteheti.


Forrás: MTI/HÍR PORT24

 

2012-08-26

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite