2019. július 18., csütörtök - Frigyes
Keresés a tartalomban
ItthonLMP: az alapoktól kell újratervezni a költségvetést

LMP: az alapoktól kell újratervezni a költségvetést


Az LMP véleménye szerint az alapoktól kell újratervezni a költségvetést és eredeti formájába kell visszaállítani a Költségvetési Tanácsot - jelentette ki keddi, budapesti sajtótájékoztatóján Vágó Gábor.

Vágó Gábor001

Vágó Gábor


A politikus, aki megismételte korábbi kijelentését, miszerint a jövő évi büdzsé „halva született", érvként hozta fel, hogy miközben a makropályával is gondok vannak, még azt sem lehet látni, hogy a fő számok tarthatóak lesznek-e. A kiszámíthatatlanság milliárdokba kerül az adófizetőknek, ezért az LMP szerint „meg kell nyomni a reset gombot" és a 2013-as büdzsét újra kell tervezni az alapoktól - hangsúlyozta.


Az új költségvetés megalkotásakor a korábban meghatározott dátumokhoz kellene ragaszkodni és azt a hagyományokhoz híven szeptember 30-ig kellene benyújtani azt. Ekkor talán lenne rá remény, hogy egy jó büdzsé szülessen - mondta Vágó Gábor. A politikus egyúttal azt is követelte a kormánytól, hogy a régi formájában állítsák helyre a Költségvetési Tanácsot, mert „nyilvánvaló, hogy Matolcsy György és minisztériuma nem képes épkézláb módon megtervezni a költségvetést".


A képviselő hangsúlyozta, hogy ha egy független apparátus ellenőrizné a tervezési folyamatot, akkor az biztosítaná az átláthatóságot. A biztos tervezés pedig kiszámíthatóságot jelent, ami milliárdokat hozhat az államnak - mondta zárásként.

 

Forrás: MTI/HÍR PORT24

2012-09-18

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite