2019. március 26., kedd - Irén
Keresés a tartalomban
ItthonLMP: az államosított közoktatást nemzeti mázzal öntötték le

LMP: az államosított közoktatást nemzeti mázzal öntötték le


Az LMP szerint a közoktatásban nem új időszámítás kezdődött, az valójában a régebbi korok időszámításának folytatása. Osztolykán Ágnes országgyűlési képviselő szerint annyi történt, hogy "az államosított közoktatást egy nagy vödör nemzeti mázzal öntötték nyakon".

LMP01


Az LMP politikusa a hétfői tanévkezdés apropóján küldött közleményt vasárnap az MTI-nek. Ebben egyebek mellett azt írta, Hoffmann Rózsa államtitkár régi elemeket hoz vissza, de a régi problémákat nem oldja meg, sőt azokat tovább fokozza. Osztolykán Ágnes szerint Hoffmann Rózsa oktatási rendszere elárulja a tudás alapú társadalmat és még erősebben konzerválja a társadalmi egyenlőtlenségeket akkor, amikor holnaptól lecsökkenti a tankötelezettségi korhatárt, lecsökkenteti a szakképzési időt, bevezeti a szegregáló HÍD-programokat.


Úgy látja, az új rendszer nem bízik senkiben, sem a pedagógusokban, sem a diákokban, sem a szülőkben, sem a helyi közösségekben, hiszen minden döntést magához vont és kézi vezérléssel irányít. Közölte, az LMP szerint az oktatási rendszer jövője nem a központosításban-államosításban, a kézi vezérlésben van, hanem az oktatási rendszer forrásainak bővítésében, az iskolák közötti drámai minőségbeli különbségek kiegyenlítésében, a megújuló, folyamatos innovációban van.


Azt hangoztatta, pártja számára a közoktatás "a legfontosabb prioritások egyike", hiszen az iskola az egyéni és a nemzeti felemelkedés záloga. A holnap társadalmának minőségét a ma oktatási rendszere határozza meg - szögezte le. Azt írta, az LMP által vágyott oktatási rendszerben mindegy, hogy egy első osztályos kisdiák egy szabolcsi kisfalu, egy vidéki kisváros vagy egy budai elitkerület iskolájában kezdi meg tanulmányait.

 

Forrás: MTI/HÍR PORT24

 

2013-09-01

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite