2019. augusztus 24., szombat - Bertalan
Keresés a tartalomban
ItthonLMP: az erdélyi magyarok nem kérnek a Fidesz megosztó politikájából

LMP: az erdélyi magyarok nem kérnek a Fidesz megosztó politikájából


Az LMP szerint a hétvégi romániai választásokon bebizonyosodott, hogy az erdélyiek nem kérnek a Fidesz megosztó politikájából.

Dorosz Dávid

Dorosz Dávid


Dorosz Dávid, a nemzeti összetartozás bizottság LMP-s tagja - aki pártja nevében gratulált minden megválasztott magyar képviselőnek és polgármesternek - keddi, parlamenti sajtótájékoztatóján azt mondta: az eredmények is azt bizonyítják, hogy az erdélyiek azokat a pártokat és jelölteket támogatják, amelyek az elmúlt húsz évben a közösségekért dolgoztak és ebben sikereket értek el.


Szavai szerint az is kiderült, hogy "csúfos kudarcot szenvedett a Fidesz megosztó politizálása, ami egyértelműen az RMDSZ ellen irányult". Hozzátette, hogy a Kövér László-Németh Zsolt-Tarlós István-"trojka" kampánya pedig "halálos csóknak bizonyult", mert éppen azok a szervezetek szorultak háttérbe a választásokon, amelyeket meg akartak segíteni.

ezo_banner

HIRDETÉS


Az ellenzéki politikus a választás legnagyobb tanulságának nevezte, hogy ha a kormányoldal Budapestről "kívánja osztani az észt, és próbál szatelitpártokat létrehozni", akkor azzal gyengíti a magyar közösségeket. Remélik, hogy a szlovákiai választások, illetve a hétvégi romániai szavazás eredményeit látva a Fidesz változtatni fog a határon túli politikáján - zárta tájékoztatóját Dorosz Dávid.

 

Forrás: MTI/HÍR PORT24

2012-06-12

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite