2019. április 24., szerda - György
Keresés a tartalomban
ItthonLMP: az eva megszüntetésével a kormány a számlagyárakat támogatja

LMP: az eva megszüntetésével a kormány a számlagyárakat támogatja


Az LMP szerint az egyszerűsített vállalkozói adó (eva) megszüntetésével a kormány a munkahelyek helyett a számlagyárakat támogatja - ismertette a párt álláspontját keddi, budapesti sajtótájékoztatóján Vágó Gábor.

Vágó Gábor001


A választmányi szóvivő úgy értékelte, a lépéssel csapást mérnek az adómorálra és sok százezer vállalkozót "tesznek a jégre és taszítanak bele a szürkegazdaságba". Az ellenzéki politikus úgy látja: az eva megszüntetése nagy mértékben ellentétes az adónemek és az adminisztrációs terhek csökkentését meghirdető kormányprogrammal. Egyúttal azt is megjegyezte, hogy elhibázottnak tartják a javaslat beterjesztésének idejét és módját, mert az érintettek két hónap alatt képtelenek felkészülni az átállásra.


Vágó Gábor azt mondta, a hétfő esti parlamenti vita során a kormánypárti képviselők csak azzal tudtak az eva eltörlése mellett érvelni, hogy az nem illik a magyar adórendszerbe. "A magyar adórendszer annyira bonyolult, hogy egy ilyen egyszerű adónem, mint az eva, valóban nem illik bele" - kommentált a szóvivő, aki azt is hangsúlyozta, hogy a döntés a költségvetési bevételeket is csökkentené, mert - véleménye szerint - egy átlagos evás vállalkozó többet tesz bele a büdzsébe, mint egy másik adózási formát választó társa.


A változás nagy mértékben függ attól, hogy az érintett vállalkozók mekkora hányada választja a szürkegazdaságot - válaszolta Vágó Gábor az MTI-nek arra a kérdésére, hogy az LMP szerint hogyan alakulnának az adóbevételek az eva megszüntetése után. A politikus valószínűsítette, hogy az adómorál csökkenni fog, de hozzátette, hogy ennek mértékét nehéz pontosan kiszámítani.


Forrás: MTI/HÍR PORT24

 

 

2011-11-08

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite