2019. július 18., csütörtök - Frigyes
Keresés a tartalomban
ItthonLMP: elfogadhatatlan a személyre szabott jogalkotás

LMP: elfogadhatatlan a személyre szabott jogalkotás


Az LMP elfogadhatatlannak tartja, hogy a Fidesz "személyre szabott" jogalkotást folytat, a párthoz közelállókra máshogy, vagy egyáltalán nem vonatkoznak egyes törvények - jelentette ki Vágó Gábor, a párt országgyűlési képviselője vasárnap Budapesten.

Vágó Gábor001


Azok után, hogy a Fidesz hadat üzent a "pofátlan végkielégítéseknek", háromszor is a Parlament elé hozott olyan törvényt, amely azok visszavételéről szólt, lesöpörte az LMP jogállami megoldását azzal kapcsolatban, miként lehetne végkielégítéseket visszaperelni, a saját embereinek viszont olyan lehetőséget teremt, hogy ne vonatkozzon rájuk a 98 százalékos különadó - mondta a politikus a sajtótájékoztatón.


Vágó Gábor úgy fogalmazott: teljesen véget kell vetni ennek a "gyevi bíró-féle, személyre szabott" jogalkotásnak, mert mindenkire ugyanazoknak a törvényeknek kell vonatkozniuk. A politikus példaként a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF), illetve a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) elnökét említette, azt kérve, hogy "az elbocsátásuk utáni járandóságukra" ugyanúgy vonatkozzon a 98 százalékos különadó.


Szavai szerint "az nem járja, hogy valakik több milliót vihetnek haza, mások pedig, akik előző jogalkotás során jogot szereztek arra, hogy akár 2 millió feletti összeget kapjanak sok évtized munka után, azok nem tehetik". Az LMP azt követeli a kormánypárttól, hogy a hétfői végszavazásnál vegye figyelembe az általa korábban hangoztatottakat - mondta Vágó Gábor.

 

Forrás: MTI/HÍR PORT24

2011-07-03

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite