2019. július 21., - Dániel
Keresés a tartalomban
ItthonLMP: foci és olimpia adót vet ki az MTVA

LMP: foci és olimpia adót vet ki az MTVA


Az LMP véleménye szerint a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) foci és olimpia adót vet ki azzal, hogy a szórakozóhelyektől pénzt kér, ha helységeiben vetítik a labdarúgó Európa-bajnokságot, illetve az olimpiát - mondta szerdai, budapesti sajtótájékoztatóján Heltai László.

MTV székház


Az eseményt a spanyol labdarúgó válogatott mezében tartó szóvivő úgy fogalmazott, hogy a kéthetente bevezetett új adók mellett „ez a sarc már olyan érzést kelt az embereknek, hogy ezt direkt csinálják velünk". Megjegyezte, hogy az MTVA-nak jogilag lehetősége van ezt a díjat beszedni, de mint mondta, azért vette meg a köztévé a közvetítési jogokat, hogy ezeket a sportműsorokat mindenütt szabadon lehessen nézni.


A politikus szerint a döntés káros hatásokkal járhat, mert a nézők átkapcsolhatnak egy másik, a meccseket közvetítő külföldi csatornára vagy úgy dönthetnek, hogy nem követik figyelemmel az eseményeket. Emiatt pedig eshetnek a reklámbevételek és sérülhetnek a közösségi terek- tette hozzá. Utóbbit azzal magyarázta, hogy például a kistelepüléseken a kocsmák közösségi térként funkcionálnak, de ha a tulajdonosaik nem fizetnek a közvetítésért, akkor vendégeik inkább otthonukban nézik majd a meccseket.


Heltai László azért is furcsának nevezte a döntést, mert - szavai szerint - az MTVA az egyik leggazdagabb közintézmény, ugyanis hetvenmilliárd forintból gazdálkodhat.

 

Forrás: MTI/HÍR PORT24

2012-05-23

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite