2019. július 21., - Dániel
Keresés a tartalomban
ItthonLMP: már nem lehet demokráciáról beszélni

LMP: már nem lehet demokráciáról beszélni


Az LMP szerint az őszi ülésszakkal véget ért egy korszak: már nem lehet demokráciáról beszélni, ezért a párt "új ellenállást" hirdet meg.

LMP01


Az ellenzéki párt az új ellenállás jegyében demonstrációt szervez december 23-ára a Parlament elé - jelentette be Szél Bernadett, az LMP szóvivője szombaton a fővárosban tartott sajtótájékoztatón. Az LMP szóvivője szerint egy diktatúra körvonalai sejlenek fel. December 23. fordulópont, amikor egy sor botrányos törvény elfogadásával az utolsó szöget is beverik a demokrácia koporsójába - fogalmazott Szél Bernadett.


Az ellenzéki párt szóvivője bírálta a választójogi és a felsőoktatási törvényt, az adótörvények módosításának kétharmadossá tételét, a jegybank "függetlenségének megszüntetését", valamint a házszabály tervezett módosítását, amellyel szerinte kizárják, hogy a parlament érdemben tárgyaljon ügyeket.


Karácsony Gergely, az LMP frakcióvezető-helyettese a sajtótájékoztatón azt mondta: a demokrácia lényege, hogy mindig van alternatíva, és amikor a házszabályt módosítják, az azt mutatja, hogy a Fidesz nem szeretné, ha az alternatíva megfogalmazódna. Az ellenzéki képviselő szerint nincs már értelme annak a parlamentáris politizálásnak, amelyben az LMP eddig hitt, ezért harcmodort változtatnak. A párt ezért hívja december 23-ára a Parlament elé az állampolgárokat, pártokat és szervezeteket, hogy együtt tiltakozzanak a jogállam és a demokrácia lebontása ellen.


Karácsony Gergely kérdésre válaszolva közölte, hogy a parlamenti szavazásokról nem vonul ki az LMP.

 

Forrás: MTI/HÍR PORT24

 

 

2011-12-17

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite