2019. március 26., kedd - Irén
Keresés a tartalomban
ItthonLMP: Matolcsy ráütötte a pecsétet az ország kettészakadására

LMP: Matolcsy ráütötte a pecsétet az ország kettészakadására


Az LMP szerint a nemzetgazdasági miniszter pénteki bejelentéseivel "az igazságtalan Magyarország egy nagyobb fokozatra kapcsolt", Matolcsy György végérvényesen ráütötte a pecsétet az ország kettészakadására.

Vágó Gábor001


Vágó Gábor, az LMP országgyűlési képviselője a nemzetgazdasági tárca vezetőjének a jövő évi költségvetésről szóló bejelentéseire szombati budapesti sajtótájékoztatóján úgy reagált: a Fidesz Magyarországa az a pár százezer ember, aki több százezer forintot keres, jómódban él. Ők jól járnak a félszuperbruttó kivezetésével, de a maradék több mint 9 millió ember továbbra is csak "szívja a fogát", ugyanis például az adójóváírás megszüntetésével a százezer forint alatt keresők havonta tízezerrel kevesebbet visznek majd haza - mondta. Hozzátette, hogy az LMP mindezzel szemben "zöld fordulatot" sürget a költségvetésben. Pártja javaslatai közül kiemelte a radikális járulékcsökkentési programot és a többkulcsos adórendszert.


Az országvédelmi tervet valójában arra kellene bevezetni, hogy az a Fidesztől óvja meg Magyarországot - fogalmazott a politikus, hozzátéve, hogy "elég volt a folyamatos, hetenkénti, improvizatív adóemelésekből".


A bejelentett áfa-emelésre úgy reagált: az egész világon csupán Dzsibutiban és Saint Lucián van ennél magasabb áfa. Ez az áfa-szint tarthatatlan, megöli a foglalkoztatást, kegyelemdöfést ad a növekedésnek - mondta Vágó Gábor.


Összességében 750 milliárd forinttal javítja az államháztartás egyenlegét a Matolcsy György által pénteken ismertetett jövő évi büdzsé tervezete, amely szerint egyebek mellett 25-ről 27 százalékra emelkedik az általános áfakulcs, a munkaadói egészségügyi járulék 1,5, a munkavállalói egészségügyi biztosítási járulék 1 százalékponttal nő, emelkedik a cégautó adója, megadóztatják az online szerencsejátékot, továbbá megtakarítást írnak elő a központi költségvetési szervek fejezeti előirányzatainál.

 

Forrás: MTI/HÍR PORT24

 

 

2011-09-18

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite