2019. március 20., szerda - Klaudia
Keresés a tartalomban
ItthonLMP: megszűnt a párt fővárosi frakciója

Az_igazsag_jar_Onnek_ezo

HIRDETÉS

LMP: megszűnt a párt fővárosi frakciója


Az LMP szerint megszűnt a párt fővárosi frakciója azzal, hogy Somfai Ágnes, Hanzély Ákos és Kaltenbach Jenő kilépett a pártból, és megváltoztatta a frakció nevét.

LMP01


Csiba Katalinnak és Heltai Lászlónak, az LMP szóvivőinek szerda esti, az MTI-hez eljuttatott közleménye szerint a párt csütörtökön levélben tájékoztatja Tarlós Istvánt, Budapest főpolgármesterét, hogy a fővárosi közgyűlés LMP-frakciójának három tagja - Somfai Ágnes, Hanzély Ákos, Kaltenbach Jenő - kilépett a pártból, és megváltoztatta a frakció nevét. Az LMP úgy tekint erre a lépésre, hogy ezzel megszűnt az LMP fővárosi frakciója - közölték.


Kaltenbach Jenő frakcióvezető a nap folyamán az MTI-vel azt közölte, hogy Párbeszéd Magyarországért frakcióra változott a fővárosi LMP-frakció neve. Mint írta, a háromtagú frakció személyi összetétele nem változik. Kaltenbach Jenő jelezte: a névváltoztatásról szerdán levélben tájékoztatta a főpolgármestert is, a Fővárosi Közgyűlés szervezeti és működési szabályzatára hivatkozva.


Az LMP január végi kongresszusa után a Párbeszéd Magyarországért Platform tagjai sajtótájékoztatón jelentették be, hogy kilépnek és új pártot alapítanak. A platform - amelyhez nyolc országgyűlési és a három fővárosi képviselő is tartozik - képviselői hangsúlyozták, hogy szeretnék, ha egyben maradna a parlamenti frakció, ezért tárgyalásokat kezdenek az LMP-ben maradókkal. Jávor Benedek, a platform egyik alapítója vasárnap bejelentette: a platform Párbeszéd Magyarországért pártra változtatja a nevét, és hamarosan hivatalosan is párttá alakul.

 

Forrás: MTI/HÍR PORT24

 

2013-02-06

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite