2019. július 16., kedd - Valter
Keresés a tartalomban
ItthonLMP: Ne a pártpolitika és kicsinyes alkuk döntsenek a járásokról!

LMP: Ne a pártpolitika és kicsinyes alkuk döntsenek a járásokról!


Az LMP arra kéri a kormányt, "vizsgálja felül a rossz döntéseket", és a helyi közösségek véleményének figyelembe vételével módosítsa a járásokról szóló kormányrendeletet.

LMP01


Szilágyi Péter, az Országgyűlés Önkormányzati és területfejlesztési bizottságának LMP-s tagja az MTI-hez vasárnap eljuttatott közleményében úgy vélekedik, hogy a járások kialakításakor több esetben a helyi fideszes politikus vagy az érintett település ellenzéki vezetésének akarata győzött az ott élők igényeivel szemben. Emlékeztet: az LMP többször kifejtette álláspontját: a járások kialakítása csak a legszélesebb körű konszenzussal és a helyi közösségek véleményének kiemelt figyelembevételével történhet.


"A Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium által folytatott társadalmi vita ellenére mégis több esetben tetten érhető, hogy a végső döntés kialakításánál többet nyomott a latban a helyi erős embernek számító fideszes politikus személyes ellenszenve, vagy az érintett település ellenzéki vezetése, mint a helyi közösségek akarata" - vélekedik.


Az LMP ismét felhívja a kormány figyelmét arra, hogy a hatékony kormányzáshoz elengedhetetlen a helyi közösségek együttműködése, és ha nem akar a társadalommal szemben kormányozni, akkor a járások kialakításánál is figyelembe kell vennie a helyi közakaratot. "A párt azt javasolja a kormányzatnak, hogy az emiatt kialakuló társadalmi kezdeményezéseket megelőzve vizsgálja felül rossz döntéseit, és a helyi közösségek igényeinek megfelelően módosítsa a járásokról szóló kormányrendeletet" - írta Szilágyi Péter.

 

Forrás: MTI/HÍR PORT24

 

2012-08-19

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite