2019. május 19., - Ivó, Milán
Keresés a tartalomban
ItthonLMP: offshore cégeken keresztül rabolta ki az országot a politikai elit

LMP: offshore cégeken keresztül rabolta ki az országot a politikai elit


Az LMP szerint a magyar politikai elit az elmúlt huszonöt évben offshore cégeken keresztül rabolta ki az országot, és tett zsebre a magyar államadósság két és félszeresének megfelelő összeget.

Schiffer András002


Ezt Schiffer András társelnök-frakcióvezető nyilatkozta újságíróknak hétfőn, egy más témában tartott sajtótájékoztatóján azzal kapcsolatban, hogy sajtóhírek szerint egy panamai ügyvédi irodától kikerült iratok szerint egy korábbi fideszes képviselő is kapcsolatba hozható offshore-cégekkel.


A politikus úgy fogalmazott: számára az jelentett meglepetést, hogy csak egy magyar politikus neve merült fel. Hangsúlyozta ugyanakkor: nem pusztán a magyar, hanem a globális politikai elit is érintett a kérdésben, akik viszont ezer szálon fonódnak a globális nagyvállalatokhoz. Kijelentette: ezért kell megállítani ezen multik "nyomulását", a szabadkereskedelmi egyezményről zajló tárgyalásokat.


Az Eximbank hitelkihelyezését bírálva azt mondta: a pénzintézet szerinte teljesen törvénytelenül működik. Az ország versenyképességét erősítő befektetésekhez kellene hitelt biztosítania, ezt azonban aligha szolgálja például Andrew G. Vajna érdekeltsége. Az LMP ezért azt követeli, hogy a törvényben létrehozott bankok - a Jegybank, az MFB vagy az Eximbank - ne bújhassanak a banktitok mögé akkor, amikor az emberek pénzét szivattyúzza ki a fideszes elit.

 

Forrás: MTI/NÓGRÁD24

 

2016-04-04

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite