2019. március 26., kedd - Irén
Keresés a tartalomban
ItthonLMP: Orbán Viktor országlása háromezer milliárdjába került az embereknek

LMP: Orbán Viktor országlása háromezer milliárdjába került az embereknek


Az LMP szerint a kormány eddigi tevékenysége, "Orbán Viktor országlásának" első két éve közel háromezer milliárd forintjába került az embereknek. Scheiring Gábor, a párt gazdasági kabinetének vezetője vasárnap az Országház előtt tartott sajtótájékoztatóján közölte: javaslatot készítettek ezermilliárd forint "átrendezésére" a jövő évi költségvetésen belül.

lmptuntetes


Az ellenzéki országgyűlési képviselő mögött a sajtótájékoztató idején a párt szimpatizánsai 15 táblát emeltek a magasba egy-egy számmal, illetve betűvel, így demonstrálva, hogy számításaik szerint mennyibe került eddig a kormány az adófizetőknek; eszerint "2 897 780 000 000 Ft"-ba. Scheiring Gábor arra hívta fel a figyelmet, hogy a közel háromezer milliárd forint pontosan negyvenszer annyi, mint amennyit a kormány a pedagógusok béremelésén meg akar spórolni, és közel háromszázszor annyi, mint amennyit a szociális segélyek befagyasztásával megspórolnának a Matolcsy-csomagban.

A képviselő szerint ez az összeg "az adófizetők zsebéből csak azért került ki az elmúlt két évben, mert Orbán Viktor és kormánya rosszul és korrupt módon irányítja az országot". Hozzátette: az elmúlt hónapokat azzal töltötték többek között a szakértőikkel, hogy részletesen kiszámolják, mennyibe kerül Orbán Viktor a magyar adófizetőknek. Scheiring Gábor szerint az általuk kiszámolt közel háromezer milliárd forintos tétel a "haverok, a hivalkodás, a hiteltelenség és a kevélység árából" tevődik össze.

Elmondta, a "haverok ára" legalább 450 milliárd forintot jelent; szerintük ez az összeg, amely "korrupciós felárként" hagyja el a költségvetést. Példaként említette a Szajol-Püspökladány közötti vasútvonal felújítását, amely négyszer annyiba kerül, mint a Berlin-Hamburg vasútvonal felújítása. A "hivalkodás ára" szavai szerint a felesleges presztízsberuházásokat jelenti, amelyek számításaik szerint 730 milliárd forintjába kerülnek az adófizetőknek.

lmptuntetes01

Erre példának egyebek mellett a Kossuth tér 23 milliárd forintos rekonstrukcióját és Kósa Lajos debreceni fideszes polgármester "kedvenc" stadionjának több mint 10 milliárd forintos felújítását hozta. Közölte, a "hiteltelenség árát" 1244 milliárd forintra becsülik; ebben a tételben a magyar államadósság után fizetendő kamatfelár és az árfolyamveszteség szerepel. A háromezer milliárd forinton belüli negyedik tétel a "kevélység ára", amely 600 milliárd forintot jelent, és a nyugdíjvagyon államosításán keresztül bekövetkezett veszteséget, valamint a szürkegazdaság növekedését tartalmazza.

Scheiring Gábor közölte azt is, szerdán mutatják be az LMP alternatív költségvetési kiadványát, Magyarország talpra áll - címmel. Hozzátette: a dokumentum tartalmazza azt is, mi az, amit meg lehetne spórolni, és mi az, amit ők másként költenének el.


Forrás: MTI/HÍR PORT24
Fotó: Beliczay László

 

2012-10-07

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite