2019. július 16., kedd - Valter
Keresés a tartalomban
ItthonLMP: politikai verőemberek kerülnek pozícióba

LMP: politikai verőemberek kerülnek pozícióba


Az LMP szerint a kormányzati személyi változások azt mutatják, hogy a kabinet egyre gyorsuló tempóban száguld a rossz irányba - mondta az Orbán Viktor miniszterelnök által pénteken bejelentett személyi változásokra reagálva Jávor Benedek. Az LMP frakcióvezetője budapesti sajtótájékoztatóján elhibázottnak nevezte a kormányátalakítást és úgy fogalmazott, hogy most politikai verőemberek kerülnek pozícióba.

Jávor Benedek


Orbán Viktor miniszterelnök pénteken az MR1-Kossuth Rádió 180 perc című műsorában jelentette be, hogy Lázár János, a Fidesz jelenlegi parlamenti frakcióvezetője lesz a Miniszterelnökséget vezető államtitkár. Lázár Jánost a frakcióvezetői székben Rogán Antal váltja, az IMF-főtárgyalói poszton pedig Varga Mihály követi Fellegi Tamást.


Jávor Benedek úgy fogalmazott: a változtatások azt mutatják, hogy szó sincs az ülésszak elején emlegetett konszolidációról. Szavai szerint „olyan politikai verőemberek kerülnek most pozícióba, mint Lázár János, aki meghonosította a magyar parlamentben a családok és felmenők tetteiért viselt felelősség fogalmát és Rogán Antal, aki Lázár Jánossal együtt az elmúlt évek leggyalázatosabb törvényeinek jó részéért felelős".


Hangsúlyozta, hogy ezek a politikusok terjesztették be azon adótörvényeknek a jelentős részét, amelyek a „jelenlegi gazdasági krachért elsősorban felelősek". Annak a véleményének is hangot adott, hogy hozzájuk köthetőek a „magyar demokratikus jogrend leépítésében" szerepet játszó jogszabályok, például a médiatörvény. Hangsúlyozta, hogy ezt a törvényt a jövő héten újra kell tárgyalnia a parlamentnek, mert a jogszabályról az Alkotmánybíróság is úgy vélekedett, hogy az számos ponton elfogadhatatlan és az alaptörvénnyel is ellenes.


Jávor Benedek kijelentette azt is, hogy Lázár János és Rogán Antal kinevezésétől az elhibázott politika és a politikai konfliktusok megerősödését lehet várni. Az LMP szerint inkább Matolcsy György nemzetgazdasági és Fazekas Sándor vidékfejlesztési minisztereket kellene meneszteni a kormányból. Utóbbi kapcsán úgy fogalmazott, hogy nincs olyan demokratikus ország, amelyiknek a vidékfejlesztési minisztere „ilyen botrányos földügyekkel a háta mögött" hivatalban maradhatna.


A Varga Mihály kinevezésére vonatkozó kérdésre válaszolva azt mondta, ebből is látszik, hogy a kormányfő nem elégedett az IMF-tárgyalások alakulásával. Hozzátette, nem hiszi, hogy Varga Mihály belépése lényegi változásokat hozna, mert az alapvető döntések a miniszterelnök szintjén születnek meg.

 

Forrás: MTI/HÍR PORT24

 

2012-05-11

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite