2020. június 1., hétfő - Tünde
Keresés a tartalomban
ItthonLMP: Suttyomban veszi vissza az adócsökkentést a Fidesz

LMP: Suttyomban veszi vissza az adócsökkentést a Fidesz


LMP01A Lehet Más a Politika (LMP) szerint a Fidesz "suttyomban veszi vissza" az adócsökkentést a nyugdíjjárulék 0,5 százalékpontos emelésével - közölte Scheiring Gábor országgyűlési képviselő, a párt gazdaságpolitikai kabinetjének vezetője szombaton az MTI-vel. A politikus szerint a javaslat egyértelművé teszi, hogy az alacsony és közepes keresetűek a Fidesz-féle "adócsökkentés" veszteseivé válnak.


Scheiring Gábor közleményében azt írta: az LMP megdöbbenéssel vette tudomásul, hogy a Fidesz-KDNP minden előzetes bejelentés nélkül, egy, az adótörvényekhez az utolsó pillanatban beadott módosító javaslat formájában kívánja emelni 0,5 százalékponttal 10 százalékosra a nyugdíjjárulék mértékét.


"Az így suttyomban mintegy 40 milliárd forinttal megnövelt adó- és járulékterhelés elveszi a tervezett személyi jövedelemadó-csökkentés egy jelentős részét az adófizetőktől, és egyértelművé teszi, hogy a Fidesz-KDNP nem teljesíti egyik fontos ígéretét" - szögezte le.


Az ellenzéki politikus emlékeztetett rá: Orbán Viktor miniszterelnök több alkalommal ígéretet tett arra, hogy az adóváltozásokkal senki nem jár rosszabbul, mint korábban. "Ezzel szemben önmagáért beszél az, ahogy a kormánypártok a parlamenti vitát követően megpróbálták elrejteni egy 39 oldalas dokumentum mélyén járulékemelési javaslatukat. A beadvány egyértelművé teszi, hogy az alacsony és közepes keresetűek a Fidesz-féle >>adócsökkentés<< veszteseivé válnak" - tette hozzá.
Scheiring Gábor szerint a Fidesz megsérti a magyar állampolgárokat, "amikor azt feltételezi róluk, hogy nem látnak át a szitán: amit a kormány az egyik kezével ad, azt a másik kezével többszörösen is visszaveszi".


Az LMP számára elfogadhatatlan a Fidesz-KDNP járulékemelési javaslata. A párt azt javasolja, hogy a terhek növelése helyett térjenek vissza a korábbi szolidáris adórendszerhez. A munkahelyteremtés érdekében pedig álláspontjuk szerint ötszázalékos járulékcsökkentésre van szükség - áll a párt közleményében.

 

Forrás: MTI/HÍR PORT24

2010-11-07

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite