2019. június 26., szerda - János
Keresés a tartalomban
ItthonLMP: A főváros rendezze végre a Trafó sorsát!

LMP: A főváros rendezze végre a Trafó sorsát!


Az LMP megdöbbenéssel értesült arról, hogy a főváros vezetése érvénytelenítette a Trafó igazgatói pályázatát, így ismét nem sikerült állandó vezetőt találni az intézmény élére. Az LMP azt kéri, Budapest kulturális vezetése mielőbb találja meg az alkalmas vezetőt a Trafó élére, mielőtt az intézmény működésében visszafordíthatatlan károk keletkeznek.

LMP01

A közel másfél éve tartó hercehurca miatt a nemzetközi szinten is jegyzett, rangos kulturális intézmény szétesőben van, a stáb egyre apad, a szakmai program több hónapos csúszással készül - a főváros azonban még mindig nem az intézmény megmentésére koncentrál.

Ha végignézünk a jelenlegi pályázók során, több olyan kitűnő szakembert is láthatunk köztük, aki alkalmas lenne a Trafó vezetésére. Nem értjük, a főváros miért nem tud végre szakmai alapon dönteni közöttük. Úgy tűnik, Budapest nem érzi igazán magáénak a Trafót - a budapestiek viszont igen, amit a 2011-ben, a válság ellenére is elért eddigi legmagasabb nézőszám, vagy a leköszönő igazgató tiszteletére nemrég szervezett búcsúrendezvényen megjelentek óriási száma is bizonyít.

ezo_banner

hirdetésA kortárs művészethez való hozzájutás nem luxus, hanem a fővárosi polgárok és a hozzánk - többek között éppen a pezsgő kulturális élet miatt - érkező külföldi turisták jogos igénye. A Trafó révén Budapest részese lehetett a világ kortárs művészeti élvonalának, sőt, a Trafóban fellépni a külföldi művészek számára is rangot jelentett. Elvárjuk, hogy tisztelje meg a főváros az eddig vezető utat azzal, hogy ezt a rangot nem hagyja veszendőbe menni kicsinyes politikai huzavonák miatt.


Karácsony Gergely
országgyűlési képviselő,
a Kulturális és sajtóbizottság alelnöke


Hanzély Ákos
fővárosi képviselő

Kiadó: Lehet Más a Politika párt (LMP)

Forrás: OS/MTI/ HÍR PORT24

 

 

2012-06-27

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite