2019. július 18., csütörtök - Frigyes
Keresés a tartalomban
ItthonLMP: a kormányfő haladéktalanul mentse fel Illés Zoltánt!

LMP: a kormányfő haladéktalanul mentse fel Illés Zoltánt!


Az LMP felszólítja Orbán Viktor miniszterelnököt, hogy haladéktalanul mentse fel tisztségéből Illés Zoltán környezetvédelmi államtitkárt, aki az ellenzéki párt szerint a reggeli parlamenti felszólalásában "mentális alkalmatlanságát" bizonyította.

Illés Zoltán

Illés Zoltánt a parlament keddi ülésnapján Szél Bernadett LMP-s képviselő kérdezte napirend előtt arról, hogy a kormány miért nem lépett fel a korábban tervezett verespataki bányanyitás ellen. "Attól hogy ön szép, még nem következik az, hogy okos, attól hogy ön állít valamit, még nem következik az, hogy ön ért hozzá, hogy úgy vannak a dolgok" - fogalmazott Illés Zoltán, aki butaságnak, "baromságnak" minősítette az elmondottakat és azt tanácsolta az ellenzéki politikusnak, hogy a "miniszterelnök úr nevét ne vegye a szájára".

Schiffer András, az LMP frakcióvezetője a történtekre reagálva az MTI-nek azt mondta, ezt a "primitív hangvételű" stílust egyetlen kormánytag sem engedheti meg magának, ráadásul "Illés Zoltán a miniszterelnöknek is úgy hajbókolt, ami a nemzeti cinizmus rendszerében is sok".

Kiemelte: Illés Zoltán nemcsak a nőket sértette meg kijelentéseivel, hiszen olyan kifejezéseket is használt, amelyek használatáért az ellenzéki képviselőket biztosan kivezettetik a házőrséggel.

A frakcióvezető szerint ebből az esetből is látszik, hogy az Országgyűlés méltóságát nem az ellenzéki transzparensek, hanem az "elszabadult hajóágyúként" viselkedő kormánypárti politikusok veszélyeztetik.

 

Forrás:MTI/HÍR PORT24

 

 

2013-09-10

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite