2019. május 25., szombat - Orbán
Keresés a tartalomban
ItthonLMP: az állami cégeknél is térhessenek el a munkaidőre vonatkozó szabályoktól!

LMP: az állami cégeknél is térhessenek el a munkaidőre vonatkozó szabályoktól!


Az LMP szeretné biztosítani, hogy az állami tulajdonú cégek kollektív szerződéseiben is el lehessen térni a munkaidőre és a munkaközi szünetre vonatkozó szabályoktól - ezt Schiffer András társelnök közölte, miután a párt vezetői a Mérnökök és Technikusok Szabad Szakszervezetével egyeztettek szerdán.

LMP01


Buzásné Putz Erzsébet, a szakszervezet elnöke a megbeszélést követő sajtótájékoztatón azt mondta, többek között a munka törvénykönyvéről, a vasutas munkavállalók és a vasút helyzetéről, valamint a közlekedéssel kapcsolatos, illetve a szakszervezeti kérdésekről tárgyaltak.


Schiffer András közölte: ha megkapják a szakszervezet munka törvénykönyvére vonatkozó elképzeléseit, azokat módosító javaslat formájában be fogják nyújtani a parlamentnek.


Az LMP társelnöke arra is kitért, hogy az állami cégekre szigorúbb érdekérvényesítési szabályok vonatkoznak, mint a versenyszférára. Az LMP szeretné biztosítani, hogy az állami cégek kollektív szerződéseiben is el lehessen térni munkaidőre és munkaközi szünetre vonatkozó szabályoktól. Emellett visszaállítanák a munkaidő-kedvezmény megváltásának lehetőségét - közölte.


Keresztes László Lóránt pártigazgató ehhez hozzátette, hogy a szférát érintő szakmai kérdések átbeszélése előrevetítheti egy szakmai együttműködés lehetőségét is.

Forrás:MTI/HIR PORT24

 

2013-09-18

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite