2019. június 16., - Jusztin
Keresés a tartalomban
ItthonLMP: Az egykulcsos jövedelemadó visszavonására van szükség

LMP: Az egykulcsos jövedelemadó visszavonására van szükség

"A megbukott egykulcsos szja visszavonására és válságkezelési csomagra van szükség" - olvasható az LMP hétfői közleményében. Az ellenzéki párt szerint ezt a "gazdaság leállása" és a foglalkoztatottak számának csökkenése is indokolja.

LMP01

A Központi Statisztikai Hivatal legfrissebb adatai alapján a foglalkoztatottak száma 0,4 százalékos csökkenést mutat az előző évhez képest, vagyis az Orbán-kormánynak egy év alatt "nem hogy nem sikerült elindulni az egymillió új munkahely irányába, hanem értékes munkahelyeket vesztettünk" - áll az LMP közleményében.

Az ellenzéki párt szerint megbukott Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter azon elmélete, hogy a jobb módúaknak adott adócsökkentés fogja felpörgetni a gazdaságot. Ehelyett "óriási lyukat ütött a költségvetésen, hatalmas társadalmi feszültségeket szított, milliók megélhetését tette nehezebbé, és csökkentette a munkahelyek számát."

Az LMP szerint igazságos adópolitikára van szükség, többkulcsos személyi jövedelemadóval, valamint munkavállalókkal való együttműködésre és egy "ökológiai adóreformmal kiegészített járulékcsökkentésre van szükség".

Az LMP követeli a kormánytól, hogy vonja vissza a megbukott egykulcsos személyi jövedelemadó és tőkejövedelem adóztatási rendszert, és kezdjen tárgyalásokat a parlamenti pártokkal egy válságkezelési csomag összeállításáról - zárul az ellenzéki párt hétfői közleménye.


Forrás: MTI / HÍR PORT 24

 

2011-08-22

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite