2019. augusztus 22., csütörtök - Menyhért
Keresés a tartalomban
ItthonLMP: bérrabszolgákat akar a kormány

LMP: bérrabszolgákat akar a kormány


A kormánynak a héten meghozott és a jövőben tervezett döntéseiből az LMP azt a következtetést vonja le, hogy a kabinet „bérrabszolgákat kíván csinálni a magyar munkavállalókból" - mondta csütörtöki, budapesti sajtótájékoztatóján Kaufer Virág.

LMP01

Az Országgyűlés foglalkoztatási és munkaügyi bizottságában dolgozó politikus kijelentését azzal indokolta: a munka törvénykönyvének módosításakor a parlament elfogadta, hogy a túlórabérek és a szabadság kiadásáról a munkaadók dönthessenek. Emellett háromról hat hónapra növelték a próbaidő lehetséges időtartamát - tette hozzá. Azt is mondta, hogy a kormány „szétverte" az Országos Érdekegyeztető Tanácsot (OÉT).

Véleménye szerint ezek a lépések a munkavállalók jogait csorbítják és a szociális biztonságot csökkentik.

Ahhoz, hogy többen tudjanak dolgozni, egy rugalmas és biztonságos, az európai uniós normák alapján működő munkaerőpiacra lenne szükség - vázolta elképzelésüket. Ehhez viszont azt várják, hogy a kormány megteremtse a rugalmas munkavégzés lehetőségét, vagyis azt, hogy a kisgyermeket nevelők és a megváltozott munkaképességűek életmódjuknak megfelelően tudjanak dolgozni.

Egyúttal azt is szeretnék, hogy az uniós normák alapján növeljék meg azokat a munkaerőpiaci forrásokat és szolgáltatásokat, amelyek segítik a munkába való visszaállást. Az LMP munkaerőpiaci alapban a munkaadóknak is segítséget nyújtana, mert - szavai szerint - sokszor ők sincsenek felkészülve arra, hogy a kisgyermekeseket vagy a megváltozott munkaképességűeket fogadni tudják.

 

Forrás: MTI / HÍR PORT 24

 

2011-07-07

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite