2019. május 26., - Fülöp
Keresés a tartalomban
Választás 2010LMP: ez maga a csoda!

LMP: ez maga a csoda!


Úgy tűnik, a csoda bekövetkezett - jelentette ki a legfrissebb választási eredmények kapcsán Schiffer András vasárnap este a párt választási központjában. Az LMP listavezetője - aki a párt vezérkarával közösen állt ki a sajtó elé - azt mondta, történelmet írtak, mert nemcsak a negyedik legnagyobb pártként bekerültek a parlamentbe, de felülmúlták a közvélemény-kutatók várakozásait.

A sajtótájékoztató némi csúszással kezdődött, mert túl sok fotós, operatőr, újságíró és szimpatizáns zsúfolódott össze a felállított színpad előtt. Utóbbiakat megkérték, hogy hagyják el a helyiséget, míg az elől álló fotósokat és újságírókat arra kérték,hogy guggoljanak le, hogy a hátul elhelyezett kamerák is láthassák az emelvény állókat.

Schiffer András úgy fogalmazott, amit az LMP elért, az reményt jelent az ország számára, hogy lehet tisztességgel politizálni. Hozzátette, hogy parlamentbe jutásukkal egy új generáció lépett be a politikába, hiszen ők voltak azok, akik a legfiatalabb jelölti gárdával vitték végig a kampányt.

Leszögezte, az Országgyűlésben olyan politikát akarnak megvalósítani, amely alapján van remény arra, hogy az ország kilábal abból a helyzetből, ahol a politika kizárólag a szekértáborok küzdelméről és a haszonszerzésről szólt.

Egyúttal köszönetet mondott a választóknak és aktivistáiknak, hogy pártjuk a semmiből indulva felkerült a politikai térképre és Magyarországon először egy ökopolitikai erő is bejutott a parlamentbe. Kiemelte, hogy ez a teljesítmény annak fényében még nagyobb, hogy a legtöbb választókerületben olyan emberek dolgoztak a kampánystábjaikban, akiknek ez volt az első választási hadjáratuk. Köszönetet mondott a párt kampánycsapatának is, mert - szavai szerint - hihetetlen munkát végeztek, hiszen "ilyen szerény infrastruktúrával és ilyen szerény anyagi forrással nagyon sokan minket egy százalék alá jósoltak". Schiffer András beszédét a párt "Igen, lehet!" szlogenével zárta.


Karácsony szerint is ez maga a csoda

 

Ez maga a csoda - mondta az LMP kampányigazgatója Karácsony Gergely, a nem hivatalos 69 százalékos feldolgozottság alapján, mely szerint a Lehet Más a Politika 7,08 százalékon áll.

Egy évvel a párt megalakulása után, pénz nélkül csupán az aktivisták és egy pozitív kampány segítségével az LMP parlamenti párt lesz, ez maga a csoda - közölte Karácsony. Arra az újságírói kérdésre, hogy hány mandátumot szerezhet a párt, a kampányigazgató elmondta, hogy 15-20 fő között lesz az LMP frakciója. Hozzátette: azt még nem tudni, hogy ki lesz a frakcióvezető, de biztos, hogy összeveszni nem fogunk - közölte.

A demokrácia bajnokai a sorban állók

A demokrácia bajnokainak tekinti a Lehet Más a Politika azokat az igazolással szavazni akaró választópolgárokat, akik önhibájukon kívül több órás sorban állásra kényszerülnek, ám ennek ellenére gyakorolni kívánják állampolgári jogukat - közölte a párt.

Függetlenül attól, hogy mely pártra voksolnak, az LMP arra bíztatja őket, hogy ne adják fel a várakozást!

A párt közölte: ismét bebizonyosodott, hogy a kampánycsend intézménye teljes mértékben okafogyottá vált, nem szolgálja sem a választás, sem a választók érdekeit.

 

2010-04-11

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite