2019. május 22., szerda - Júlia, Rita
Keresés a tartalomban
ItthonLMP: Magyarország nemcsak a válságot, de Orbán Viktort is le fogja győzni

LMP: Magyarország nemcsak a válságot, de Orbán Viktort is le fogja győzni


Az LMP szerint Magyarország nem csak a válságot, hanem Orbán Viktort és a miniszterelnök betonba öntött gazdaságpolitikáját is le fogja győzni - reagált a miniszterelnök pénteken, a Sándor-palotában tett látogatása után elmondott szavaira a párt szóvivője.

 

Vágó Gábor001

Vágó Gábor az MTI-nek azt mondta, hogy korábban a kormányfő is elismerte, a kétharmados többséghez kötött intézkedésekkel a következő kormányok mozgásterét nagyban szűkítené. Hozzátette, hogy ezzel a miniszterelnök elvenné a választóktól a különböző gazdaságpolitikát kínáló pártok közti választás lehetőségét is. Hangsúlyozta, hogy az európai országokban például sehol nem kötik kétharmados többséghez az adótörvényeket, mivel ez a parlamentáris demokrácia alapelveivel ellentétes.

Kitért arra is, hogy a miniszterelnök másfél éve beszél a devizahitelesek megsegítéséről, de valódi lépések mégis alig történtek. A politikus pártja nevében egy ingatlanalap megteremtését javasolta illetve azt, hogy a bankoknál érjenek el az azonnali, nagymértékű kamatcsökkentést. Egyúttal megerősítenék a felügyeletet a hibás pénzügyi termékek elkerülés érdekében.

Vágó Gábor emlékeztetett arra, hogy a kormányfő megemlítette a nyugdíjrendszer átalakítását is. Az LMP véleménye szerint ebben az esetben a kevesebb több lenne, mert egy ilyen nagy horderejű, ekkora társadalmi hatásokkal járó változást nem lehet a gyorsan dolgozó "törvénygyár" érdekei alá rendelni.

A szóvivő azt mondta, hogy az LMP éppen ezért inkább egy biztos megélhetést nyújtó alapnyugdíj kidolgozását és az egyéni számlák rendszerének bevezetését javasolja.


Forrás: MTI / HÍR PORT 24

 

2011-09-02

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite