2019. július 20., szombat - Illés
Keresés a tartalomban
ItthonLMP: nem teljesült a 12 pont több követelése

LMP: nem teljesült a 12 pont több követelése


LMPSchiffer András, a párt listavezetője a rendezvényen azt mondta: március 15-e azt üzeni, hogy az öröknek hitt viszonyok megváltoztathatók, "igen, lehet változtatni Magyarország sorsán". Tizenkét fa elültetésével és a párt 12 pontjának ismertetésével emlékezett az 1848-as forradalomra és szabadságharcra a Lehet Más a Politika (LMP) Budapesten, a VIII. kerületi Teleki téren hétfőn. Schiffer András, a párt listavezetője kijelentette: március 15-e azt üzeni, lehet változtatni Magyarország sorsán.


Az LMP tizenkét pontból álló, a megemlékezésen ismertetett követelései között szerepel a korrupció visszaszorítása, az állampolgári részvétel erősítése, a romák és a nem romák közötti békés együttélés helyreállítása, a "jövőbiztos" munkahelyek teremtése, a szegénységben élők leszakadásának megállítása, a vidéken élők és a nők esélyegyenlősége, a városi életminőség és a nemzet egészségének javítása, az ország energiafüggőségének csökkentése, a természeti örökség megőrzése valamint a demokráciába vetett bizalom helyreállítása.


Szerinte az egykori és az 1989-ben újraértelmezett 12 pont több követelése sem teljesült, így például nincs minden tekintetben jogegyenlőség.
Mint mondta, a demokráciába vetett bizalom helyreállításához új politikai erőre, és több állampolgári részvételre van szükség, vagyis arra, hogy "elhiggyük, igen, lehet más."
Az LMP rendezvényén - a párt több politikusa mellett - mintegy ötven érdeklődő vett részt.

2010-03-15

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite