2019. március 21., csütörtök - Klaudia
Keresés a tartalomban
ItthonLMP-s aktivisták ülősztrájkba kezdtek a Sándor-palotánál

LMP-s aktivisták ülősztrájkba kezdtek a Sándor-palotánál


Pénteken 10 óra körül Dorosz Dávid országgyűlési képviselő több LMP-s és - elmondásuk szerint - nem a párthoz tartozó aktivista társaságában elzárta a Sándor-palota főbejáratát. Kijelentették, hogy ülősztrájkot kezdenek, amely addig tart, amíg Schmitt Pál köztársasági elnök le nem mond hivataláról.

lmp_0330_2


A körülbelül egy tucatnyi tiltakozó öt, egy mozdulattal kibontható sátrat állított fel a Sándor-palota bejárata előtti kövezeten, egy részük azokra ült. Mögöttük többen is állnak, kezükben mindannyian táblákat tartanak. Ezeken többek között a "következmények nélküli ország", valamint a "Ha te maradsz, mi is" feliratok olvashatók. Közvetlenül az épület bejáratánál két aktivista egy három méter hosszú transzparenst feszített ki, amin egymás alatt olvashatóak az "Ország", illetve "Orbán" szavak, mellettük lényegesen nagyobb betűkkel a "szégyene" felirat.

 

lmp_0330_1


Dorosz Dávid országgyűlési képviselő újságíróknak azt mondta, hogy Schmitt Pál doppingolt, mások munkájával doppingolta fel a karrierjét, ezért méltatlanná vált a köztársasági elnöki posztra, ezért itt az ideje, hogy lemondjon, illetve Orbán Viktor számára itt az idő, hogy "eltakarítsa Schmitt Pált, akit ő rakott a köztársasági elnök pozícióba".


Leszögezte, addig maradnak, amíg Schmitt Pál nem mond le vagy Orbán Viktor meg nem teszi a megfelelő lépéseket. Arra a felvetésre, hogy a kormányfő nem mondathatja le az államfőt, azt felelte, hogy a köztársasági elnök a Fidesz vezető politikusa volt, a Fidesz választotta államfővé és azt gondolja, nem kell ecsetelnie, hogy Orbán Viktor mekkora befolyást tud gyakorolni a Fidesz politikájára.

 

Forrás: MTI/HÍR PORT24

2012-03-30

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite