2019. május 20., hétfő - Bernát, Felícia
Keresés a tartalomban
ItthonLMP-sek Orbán-képeket ragasztottak a Kossuth téri kiállítás fotóira

LMP-sek Orbán-képeket ragasztottak a Kossuth téri kiállítás fotóira


Vágó GáborKordonbontó Orbán Viktort ábrázoló képeket ragasztottak LMP-s aktivisták a Kossuth téri EGYÜTT-Lét című kiállítás fotóira. Vágó Gábor szóvivő szerint a tárlat miatt senki sem kapott engedélyt demonstrációk megtartására a hétvégére.


Orbán Viktor miniszterelnököt a 2007. februári fideszes kordonbontás közben ábrázoló fénymásolt képeket ragasztottak az LMP aktivistái a Kossuth téri EGYÜTT-Lét című kiállítás fotóira csütörtök délután.


A flashmob (villámcsődület) céljáról Vágó Gábor választmányi szóvivő azt mondta, hogy 1956. óta a Kossuth tér az a hely, ahol az emberek kiállnak a szabadságukért, vélt vagy valós igazukért. "Most Orbán Viktor egy kiállításkordont vont ide a Kossuth tér elé, ami semmivel sem jobb, mint amikor Gyurcsány Ferenc rakott ide egy kordont" - mondta a képviselő. Hozzátette, hogy az akkori kordont Orbán Viktor csavarhúzóval bontotta le, ők viszont jelképes módon próbálják a "kiállításkordont" lebontani.


Szavai szerint a kiállítással korlátozzák a gyülekezési szabadságot, mert a hét végére körülbelül egy tucat tüntetést jelentettek volna be a térre, de arra a tárlat miatt senki nem kapott engedélyt. Hozzátette, hogy az LMP is itt szeretett volna demonstrálni.
A gyülekezési jog korlátozásának nevezte azt is, hogy a IV. Köztársaság mozgalom tüntetését, amelyet a Sándor-palota elé terveztek csütörtök estére "mondvacsinált indokkal" nem engedélyezte a rendőrség.

 

Forrás: MTI/HÍR PORT24

2011-04-15

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite