2019. július 21., - Dániel
Keresés a tartalomban
ItthonLMP: új díszkivilágítás helyett költségcsökkentő felújítást a Parlamentbe!

LMP: új díszkivilágítás helyett költségcsökkentő felújítást a Parlamentbe!


Az LMP szerint "új, pazarló díszkivilágítás" helyett a Parlamentben olyan felújításra lenne szükség, amelynek révén hasznosíthatják a megújuló energiákat és csökkennek az épület fűtési, világítási költségei - közölte Vágó Gábor, a párt országgyűlési képviselője csütörtökön az MTI-vel.

ParlamentHozzátette, hogy a hírek szerint a Parlament új díszkivilágítása az adófizetőknek 470 millió forintjukba került. Mint írta, az LMP már korábban is elmondta: nem újabb és újabb "energiapazarló presztízsberuházásokra" van szükség, hanem takarékosságra, a parlament részéről pedig példamutatásra.

Vágó Gábor utalt arra: a párt a tavalyi költségvetéshez már beterjesztett egy módosító indítványt, amely az Országház energiahatékonysági felújítását szolgálta volna. Az épület fűtési és egyéb energiafogyasztása több száz millió forintba kerül évente. Az energiahasználat csökkentésére, az elektromos világítás korszerűsítésére, a fűtési rendszer felújítására és átállítására, a Margit-szigeti termálvízre már hat éve léteznek tervek - emlékeztetett a politikus.
A közlemény szerint a felújítással az Országház éves szinten százmillió forintot is megspórolhatna, függetlenedne az import földgáztól és a külső áramforrásoktól.

Az LMP-s képviselő úgy fogalmazott: "a kormánynak nemcsak szájkaratéval kellene harcolnia az államadósság és a pazarlás ellen, hanem példát mutatva megváltoztatni azokat a rendszereket, amelyek az adósságot és a külső függést újratermelik".
Kovács Zoltán, kormányzati kommunikációért felelős államtitkár szerdán közölte: augusztus 20-ával új díszkivilágítást kap a Parlament épülete. Az új díszkivilágítást - a közbeszerzési eljárás lebonyolítása után - a Lisys Fényrendszer Zrt. építette ki, a beruházás nettó 485 millió forintból valósult meg.

Forrás: MTI/ HÍR PORT 24

 

2011-08-11

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite