2019. augusztus 20., kedd - István
Keresés a tartalomban
ItthonLMP: Varga Mihály is kiszámíthatatlan gazdaságpolitikát folytat

Pénzügyi intézkedések - LMP: Varga Mihály is kiszámíthatatlan gazdaságpolitikát folytat


Az LMP véleménye szerint Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter "egy fikarcnyival sem jobb", mint elődje Matolcsy György, ugyanis ugyanazt a kiszámíthatatlan gazdaságpolitikát folytatja - mondta hétfői, budapesti sajtótájékoztatóján Vágó Gábor.

LMP01

A független képviselő arra reagált, hogy a nemzetgazdasági miniszter hétfőn közölte: a kormány a tranzakciós illeték, a vállalkozások távközlési adója és a bányajáradék emelését, valamint az egészségügyi hozzájárulás kiterjesztését kezdeményezi azért, hogy az államháztartási hiány ne induljon ismét növekedésnek.

Vágó Gábor feltette a kérdést: ha annyira sikeres a gazdaság, mint amennyire a Fidesz állítja, akkor miért van szükség "egy ilyen orbitális méretű megszorító csomagra". A politikus azt mondta, a hétfői bejelentés keresztülhúzta azokat a korábbi reményeket is, hogy Varga Mihály érkezésével némi kiszámíthatóság jelenik a magyar gazdaságpolitikában.

A képviselő hangsúlyozta, hogy a tranzakciós adó emelése ismételten az egyszerű embereket fogja leginkább érinteni.

Adóemelésekkel nem lehet kikecmeregni abból a válságból, ahová Magyarország jutott - jelentette ki. Az utolsó pillanatban végrehajtott adóváltoztatások ráadásul csak a kiszámíthatatlanságot növelik - tette hozzá.

Az LMP szerint egy olyan új gazdasági fordulatra lenne szükség, amelynek során az oktatásba, az egészségügybe és olyan egyéb szférákba fektetnek be, amelyek képesek magas hozzáadott értéket előállítani - közölte.

 

Forrás:MTI/HÍR PORT24

 

 

2013-06-17

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite