2019. március 24., - Emőke
Keresés a tartalomban
Választás 2010LMP: vidéken könnyebben ment a szelvénygyűjtés

LMP: vidéken könnyebben ment a szelvénygyűjtés


LMP01Noha sokan városi értelmiségiekből álló csapatnak gondolták az LMP-t, kisebb településeken váratlanul sokan támogatták őket cédulájukkal, vagy a gyűjtésben való részvétellel - közölte az egyik listavezető. A Lehet Más a Politika (LMP) vezetőit és aktivistáit is meglepte, hogy a falvakban és kisvárosokban könnyebben boldogultak az ajánlószelvény-gyűjtéssel, mint a népesebb településeken - mondta el kedden, sajtótájékoztatón az LMP Győr-Moson-Sopron megyei listájának vezetője.


Pinczés Bálint az MTI kérdésére elmondta: noha sokan városi értelmiségiekből, egyetemistákból álló csapatnak gondolták az LMP-t, kisebb településeken váratlanul sokan támogatták őket cédulájukkal, vagy a gyűjtésben való részvétellel. Általános tapasztalata az elmúlt időszaknak, hogy sokkal nehezebb a szelvénygyűjtés a városi körzetekben - mondta, hozzátéve, a kisebb településeken "egyszerűen nyitottabbak az emberek", így ott, ha többet is kell gyalogolniuk, jobb eredményre számíthattak aktivistáik.


Megjegyezte: "Budapesten is az utolsó héten lódult meg a cédulagyűjtés", míg az első helyek, ahol leadhatták az induláshoz szükséges számú szelvényt, Bács-Kiskun, Borsod és Pest megyei választókerületek voltak. Noha eltörlendőnek gondolják az ajánlásgyűjtés mai rendszerét, "utólag, azt gondolom, hálásak lehetünk ennek a kihívásnak", mert csapat- és hálózatépítésben "óriásit dobott rajtunk" - tette hozzá.

2010-03-23

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite