2019. június 26., szerda - János
Keresés a tartalomban
ProgramajánlóLocsolóbált rendeznek hétfőn

Locsolóbált rendeznek hétfőn a Fonóban


Locsolóbált rendeznek hétfőn este a Fonó Budai Zeneházban a Buda Folk Band, a Berka zenekar és Kodoba Florin, a Magyarpalatkai Banda prímása közreműködésével.

Hollókő

képünk illusztráció

Az év legbolondabb napján, április elsején, amely idén egyben húsvét hétfője, a Fonóban igazi örömzenével várják az érdeklődőket. A Buda Folk Band hazai és európai fesztiválokon öregbíti és teremti újra a magyar népzenét, a Berka kéthetente megtölti a Fonót táncházas közönségével, Kodoba Florin magyarpalatkai prímás tudása pedig messze földön híres - írták a szervezők az MTI-nek.

A 2007-ben alakult Buda Folk Band tagjai gyerekkoruktól foglalkoznak a magyar és más kelet-európai népek zenei hagyományával. A népzene mellé más zenei műfajokból is merítenek, ez adja a rájuk jellemző sajátos, színes zenei vegyületet. Zenéjüket úgy nevezték el, hogy "világi" népzene, amely arra utal, hogy meggyőződésük szerint a magyar népzene önmagában is világzene. Hangszereik között szerepel a kaval, a tambura, a koboz és a tangóharmonika. A Buda Folk Band első lemeze, a Sűrű vándor 2011-ben jelent meg.

A kéthetente a Fonóban saját táncházat tartó Berka muzsikus-pedagógusokból alakult. Az évek során közönségük egyre bővült és minden második pénteken hajnalig tartó mulatsággal - a Felvonó zenekarral közösen - töltik meg a Fonó termeit.

Martin Kodoba Florin a Magyarpalatkai Banda prímása. A több évtizedes múlttal rendelkező együttes a táncház-mozgalom egyik legismertebb és legkedveltebb adatközlő vonószenekara. Az erdélyi hangszeres népzene utolsó képviselői közé tartozik, állandó vendége a magyarországi népzenei rendezvényeknek.

Forrás:MTI/HÍR PORT24

 

 

2013-03-29

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite