2019. április 25., csütörtök - Márk
Keresés a tartalomban
ItthonLökést adhat a panelrekonstrukció az építőiparnak

Lökést adhat a panelrekonstrukció az építőiparnak


panelÉv végéig 23 ezer panellakás eshet át energetikai felújításon, ami akár 28 milliárdos megrendelést hozhat az építőiparnak. Mintegy 40 milliárd forintra középületek pályázhatnak, és nem maradnak ki a korszerűsítésből a családi házak sem.


Több mint 23 ezer panellakás újulhat meg az év végéig. A héten több pályázatról döntöttek, és végül 13 milliárd forint vissza nem térítendő támogatást ítéltek meg energetikai felújításra - jelentette be az energiaügyi államtitkár. Bencsik János szerint ezek a felújítások az építőipari kis- és középvállalkozásoknak akár 30 milliárd forintos megrendelést is jelenthetnek.


A nyertes pályázók hamarosan megkapják az értesítést, és négy hónapjuk lesz a szerződés aláírására. Egy-egy épület felújítása 3-4 hónapig tart, így akár már a fűtési idényre elkészülhetnek. Az energiaügyi államtitkár azt mondta: a panelházak korszerűsítése nemcsak azért jó, mert nagyon sok energiát és pénzt lehet ezzel megtakarítani, de legalább 28 milliárd forintos megrendelést hozhat az építőiparnak.


Még több megrendelést jelenthet az építőipari kis- és középvállalkozásoknak, hogy egy másik program keretében 35 milliárd forint értékű pályázatról már döntöttek, és további 5 milliárd forintnyiról pedig a hónap végéig születik döntés. Ezeket a támogatásokat iskolák, kórházak és más közintézmények kaphatják meg az épületek korszerűsítésére. Júniustól pedig a 20 évesnél régebbi családi házak tulajdonosai is pályázhatnak majd.

 

Forrás: MTI/HÍR PORT24

2011-04-11

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite