2019. július 23., kedd - Lenke
Keresés a tartalomban
Üzleti negyedLondonban pozitív a magyar akcióterv visszhangja

Londonban pozitív a magyar akcióterv visszhangja


Tőzsde01A Fitch hitelminősítő szerint a magyar kormány "jó kezdő lépést tett" gazdaságpolitikai terveinek körvonalazása felé. Ez azonban csak az első lépés, és egyelőre hiányoznak a részletek.


Piaci szempontból összességében pozitívnak minősítették londoni elemzők a magyar kormányfő által kedden bejelentett gazdaságpolitikai terveket, amelyekről ugyanakkor további részleteket várnak. A magyar törlesztéskockázati biztosítási ügyletek díjszabása a bejelentés után jelentősen enyhült a londoni kereskedésben.


David Heslam, a Fitch Ratings hitelminősítő felzárkózó európai szuverén besorolásokért felelős igazgatója a kormányfő parlamenti felszólalása után azt mondta: a magyar kormány "jó kezdő lépést tett" gazdaságpolitikai terveinek körvonalazása felé. Ez azonban csak az első lépés, és egyelőre hiányoznak a részletek az időzítéssel, az intézkedések költségbecslésével, valamint az államháztartási hiánycél tartásához szükséges ellentételező lépésekkel kapcsolatban - mondta a Fitch igazgatója.


Neil Shearing, a Capital Economics londoni befektetési elemző csoport feltörekvő piaci közgazdásza a pozitív elemek között emelte ki a devizaalapú jelzáloghitelezés korlátozásának terveit, mondván: ez az egyik olyan tényező, amelyből Magyarország "bajai erednek".


A legnagyobb londoni adósságpiaci adatszolgáltató, a CMA DataVision szakelemzői az MTI kérdésére kedden elmondták: a magyar szuverén törlesztéskockázatra köthető biztosítási tranzakciók (CDS) árazása 15 bázispontos csökkenéssel 364 bázispont körül mozgott a kedd délutáni londoni kereskedésben.

 

Forrás: MTI/Nógrád24.hu

2010-06-08

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite