2019. május 19., - Ivó, Milán
Keresés a tartalomban
Üzleti negyedLondoni elemzők: Orbánék terve Magyarország legjobb esélye

Londoni elemzők: Orbánék terve „Magyarország legjobb esélye"


kormányülésA múlt hónapban meghirdetett konszolidációs csomag Magyarország "legjobb esélye" a strukturális gondok megoldására - vélekedtek hétfői helyzetértékelésükben londoni felzárkózó piaci elemzők.


A Morgan Stanley bankcsoport londoni befektetési és elemzőrészlege által rendszeresen összeállított átfogó felzárkózó térségi prognózisok legújabb, hétfői kiadása szerint a magyar kormány által beterjesztett költségvetési intézkedések jó eséllyel fenntartható pályára állítják a hazai össztermékhez (GDP) mért államadósság-rátát, és ezzel elkerülhető lesz a magyar adósosztályzatok további leminősítése.


Végrehajtási kockázatok vannak ugyan, de a Morgan Stanley londoni elemzői a hétfői helyzetértékelésben megerősítik azt a már korábban is hangoztatott véleményüket, hogy a reformcsomag akár nem teljes körű végrehajtás esetén is jelentős eredményeket hoz az adósság-fenntarthatóság javításában.


A ház szerint - feltételezve, hogy a magyar gazdaságban érvényesülő negatív kibocsátási rés kissé szűkül - a konszolidációs csomag 60 százalékának végrehajtása is már stabilizálná a GDP-arányos adósságrátát, "még konzervatív növekedési előrejelzések mellett is". A Morgan Stanley elemzői összességében megállapítják, hogy Magyarország "fordulóponthoz" érkezett, és hosszú ideje most kínálkozik a legjobb esély a fenntarthatóbb makrokörnyezet kialakítására és a hosszú távú szerkezeti gyengeségek kezelésére.


Forrás: MTI/HÍR PORT24

2011-04-11

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite