2019. augusztus 19., hétfő - Huba
Keresés a tartalomban
Üzleti negyedLondoni elemzők: stabil maradhat a forint

Londoni elemzők: stabil maradhat a forint


Tőzsde01Szakemberek szerint ez euró 265-270 forintos sávban mozoghat, és a magyar jegybanki kamatszint az év végére a jelenlegi 6 százalék alá süllyedhet.


Rövid távon stabilizálhatja a forintot a jelenlegi árfolyamsávban az e hónapban esedékes magyarországi költségvetési konszolidációs csomag, a költségvetés középtávú fenntarthatóságára gyakorolt hatás azonban egyelőre kérdéses a szükségesnél esetleg kevésbé konkrét intézkedések kockázata miatt - vélekedtek legújabb helyzetértékelésükben londoni felzárkózó piaci elemzők.

A Capital Economics, a City egyik vezető befektetési és pénzügyi tanácsadó csoportja az intézkedési csomag várható tartalmáról és hatásairól befektetőknek összeállított, kedden ismertetett előrejelzésében azt írta, hogy a csomag mérete valószínűleg megfelel majd a várakozásnak, sőt annál nagyobb is lehet.


A ház szerint a GDP-arányos magyar államháztartási hiány a legtöbb EU-társállamtól eltérően az idén várhatóan "kényelmesen" a 3 százalékos maastrichti tűréshatár alatt lesz, és attól függően, hogy a kormány hogy számolja el az állami szférába visszaterelt magánnyugdíj-pénztári vagyont, az egyenleg akár többletbe is fordulhat.


Bár sok a bizonytalanság, a csomag ahhoz jó eséllyel elégséges lesz, hogy "ez idő szerint" a 265-270 forintos euróárfolyam-sávban stabilizálja a forintot, és a magyar jegybanki kamatszint az év végére a jelenlegi 6 százalék alá süllyedhet - jósolják a Capital Economics londoni felzárkózó piaci elemzői.

 

Forrás: MTI/HÍR PORT24

 

2011-02-08

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite