2019. április 25., csütörtök - Márk
Keresés a tartalomban
Üzleti negyedLondoni elemzők nagyítója alatt a 2011-es büdzsé

Londoni elemzők nagyítója alatt a 2011-es büdzsé


elemzes01A JP Morgan "csalódást keltőnek" tartja a magyar kormány által ismertetett költségvetési lépések "elegyét" viszont 2012-től fellendülést várnak.


Visszavette a magyar szuverén devizaadósság súlyozására adott befektetői ajánlását irányadó térségi portfólióján belül a JP Morgan globális pénzügyi szolgáltató csoport, azzal indokolva a lépést, hogy "csalódást keltőnek" tartja a magyar kormány által ismertetett költségvetési lépések "elegyét", és szerinte a tervek túl derűlátó növekedési előrejelzésre épülnek.

A ház londoni befektetési és elemző részlege közölte, hogy az általa vezetett globális feltörekvő piaci kötvényindex (EMBIG) modellportfólióján belül most piaci súlyozásra ajánlja a magyar küladósságot az eddigi, szeptember vége óta érvényben volt, kismértékben túlsúlyozott pozíció helyett.


A JP Morgan elemzése szerint Magyarország alapvető költségvetési helyzete nem javult, annak ellenére sem, hogy a kormány elkötelezte magát a hazai össztermék (GDP) 3 százaléka alatti jövő évi államháztartási hiány mellett. A ház az általa látott problémák közül kiemeli, hogy a kormány a személyi jövedelemadó végleges csökkentésének hatásait olyan átmeneti adóintézkedésekkel tervezi részben ellentételezni, amelyek 2012-ben lejárnak, és ez a cég szerint veszélyezteti a 2013-tól kezdődő időszak kilátásait.


A magyar kormány mindemellett a gazdasági növekedés 2012-től várt meredek megugrására "alapozza reményeit", a JP Morgan szakértői szerint azonban a hivatalos növekedési várakozásokat lefelé ható kockázatok terhelik.

 


Forrás: MTI/HÍR PORT24

2010-11-04

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite