2019. március 19., kedd - József
Keresés a tartalomban
Üzleti negyedLondoni elemzők: egész éves recesszió várható Magyarországon

Londoni elemzők: egész éves recesszió várható Magyarországon


Jelentősen lefelé módosították a magyar gazdaság idei teljesítményére szóló előrejelzésüket pénteken londoni felzárkózó térségi elemzők, akik a vártnál jóval gyengébb első negyedévi előzetes GDP-becslésre hivatkozva most már recessziót várnak Magyarországon 2012 egészében.

tozsdeegy

A JP Morgan globális pénzügyi szolgáltató csoport londoni részlegének elemzői befektetők számára pénteken összeállított áttekintésükben közölték: számításaik szerint az első negyedévi GDP-becslésben mutatkozó "komoly negatív meglepetésből" az következik, hogy az idén a magyar hazai össztermék várhatóan 1,2 százalékkal visszaesik.

A ház eddig zéró növekedést - vagyis stagnálást - valószínűsített a magyar gazdaságban 2012 egészére. A citybeli elemzői közösségben most már konszenzusossá kezd válni az a prognózis, hogy a magyar gazdaság az idei évet recesszióban tölti.

Ugyancsak pénteken közzétett átfogó térségi előrejelzésében az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank (EBRD) szintén azt közölte, hogy - a tevékenységi területéhez tartozó több más közép-kelet-európai országhoz hasonlóan - Magyarországon is egész évi recesszióval számol 2012-re. A bank 1,0 százalékos idei magyar gazdasági visszaesést jósol új prognózisában; ez mindazonáltal jobb az idei első, januárban közzétett EBRD-előrejelzésnél, abban ugyanis még 1,5 százalékos idei magyar GDP-mínusz szerepelt.

 

Forrás: MTI/HÍR PORT24

 

2012-05-19

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite