2019. március 25., hétfő - Gábor
Keresés a tartalomban
NagyvilágLövöldözés a templomnál, hét ember meghalt

Lövöldözés a templomnál, hét ember meghalt


Az első jelentések szerint legkevesebb négy ember kapott lőtt sebet vasárnap egy szikh templomnál kitört lövöldözésben, a Wisconsin állambeli Milwaukee egyik külvárosában.

PisztolyLövöldözés egy amerikai szikh templomnál, halottak

 

A támadót, aki tüzet nyitott a templomban összegyűlt többtucatnyi hívőre, egy rendőr lőtte le, aki maga is megsebesült az épület parkolójában vívott tűzharcban. Bradley Wentlandt rendőrfőnök szerint a szentélyen belül négyen, a falakon kívül hárman vesztették életüket.

Három sebesült férfit a milwaukee-i Froedtert Kórház intenzív osztályán kezelnek, mindhármuk állapota válságos. Az egészségügyi intézmény tájékoztatása szerint kettejüket arcba lőtték. Arról, hogy az incidensben összesen hányan sebesültek meg, nem hangzott el hivatalos tájékoztatás.

A rendőrség szerint az elkövető egyedül cselekedett. Több szemtanú viszont azt mondta, hogy a tettesek többen voltak, és túszokat is ejtettek. Ezt hivatalos források nem erősítették meg.

Az Oak Creekben történt incidens okairól a hatóságok egyelőre nem adtak tájékoztatást. A kiszivárgott információk szerint a tettes egy kopasz, fehér férfi volt, aki trikót viselt.

Az incidensről az amerikai elnököt is értesítették - közölte John Brennan, Barack Obama terrorelhárítási tanácsadója.

A monoteista, a hindu kasztrendszert és a nők muszlim szegregációját egyaránt elutasító szikh vallást mintegy félezer évvel ezelőtt Nának guru alapította az indiai Pandzsábban. Az Egyesült Államokban nemegyszer előfordult, hogy a 2001. szeptember 11-i terrortámadások után bántalmazták a vallás követőit, mert muszlimnak nézték őket.

 

 

Forrás: MTI/HÍR PORT24

 

 

2012-08-05

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite