2019. március 24., - Emőke
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeLukács: a kormány tagjai fenyegetőzni járnak Salgótarjánba

Lukács: a kormány tagjai fenyegetőzni járnak Salgótarjánba


Az MSZP alelnöke szerint a magyar kormány tagjai fenyegetőzni járnak Salgótarjánba, de a salgótarjániak nem kérnek ebből. Az embereknek az építkezés, a nyugodt élet a fontos, és ha ilyet akarnak, akkor Fekete Zsoltra fogják leadni a szavazatukat - mondta Lukács Zoltán pénteken a városban tartott sajtótájékoztatón.

Lukács Zoltán1


Lukács Zoltán úgy fogalmazott: szánalmasnak tartják, hogy a kormány lassan minden tagja ellátogat már Salgótarjánba, de sem nekik, sem a jelöltjüknek nincs érdemi mondanivalója a város jövőjéről, problémáiról.


"Annyi telik tőlük, hogy egymás kezébe adják a kilincset, és mindegyik megfenyegeti a salgótarjániakat azzal, hogy megfojtják a várost, ha nem a fideszes jelöltre szavaznak. Ez egész egyszerűen szánalmas, és hazugság is, mert nem fogják tudni megtenni" - mondta a szocialista politikus.


Arról is beszélt, hogy Salgótarjánban egyre többen szeretnének többet tudni Simon Tibor, a Fidesz-KDNP polgármesterjelöltje brókerügyéről. Közölte, pénteken a salgótarjáni városházán akarta kikérni azt a dossziét, amiben a Simon Tibor ellen folyt vizsgálat anyagai vannak, de a város jegyzője ezt elutasította, "így ma sem tudjuk meg, mi van a titkos dossziéban, miben is áll Simon Tibor brókerügye".


Azt mondta, Simon Tibor annak a Brokernetnek volt az ügynöke, amelynek vezetői sokmilliós luxusautókkal, a befektetői pedig üres zsebbel távoztak, amikor eltűnt a magyar piacról. Nem tudjuk, Simon Tibor hány emberrel kötött üzletet, hány embernek okozott kárt, és miben állt a tevékenysége - folytatta Lukács Zoltán, azt is egy megoldásnak nevezve, hogy a jelölt maga is nyilvánosságra hozhatná az ellene (Székyné Sztrémi Melinda, az előző fideszes polgármester által) indított vizsgálat eredményét, "persze, csak akkor, ha nincs titkolnivalója".


A Fidesz egy bukott brókert szeretne Salgótarján élére állítani, akit elvittek főosztályvezetőnek abba a Klebelsberg Intézményfenntartó Központba is, amely éppen darabjaira rombolja szét a közoktatást - értékelt Lukács Zoltán. Hozzátette: meg kell gondolniuk a salgótarjániaknak, hogy ilyen emberre, vagy a baloldal jelöltjére, Fekete Zsoltra akarják-e bízni a várost, ez a választás áll a salgótarjániak előtt 28-án.


Salgótarjánban azért tartanak időközi polgármester-választást, mert novemberben meghalt Dóra Ottó, a város 2014-ben megválasztott szocialista polgármestere.

 

Forrás: MTI/NÓGRÁD24

 

2016-02-19

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite