2019. március 24., - Emőke
Keresés a tartalomban
NagyvilágMadárinfluenza - Továbbra is rejtély a H7N9 terjedése

Madárinfluenza - Továbbra is rejtély a H7N9 terjedése


A madárinfluenza H7N9-es típusú vírusával fertőzötteknek körülbelül 40 százaléka nem érintkezett szárnyasokkal, illetve nem járt olyan környezetben, ahol madarakkal találkozhatott volna - közölte egy járványkutató főorvos kijelentése nyomán a kínai média csütörtökön.

madarinfluenza


A szakemberek a jelenséget, illetve a vírus terjedésének módját még mindig rejtélyként kezelik. Ugyanakkor a kínai illetékesek és a WHO képviselői egybehangzóan azt állítják, nincs bizonyítékuk arra, hogy a vírus emberről emberre terjedne.


A madárinfluenzával kapcsolatos központi rendelkezéseket kiadó egészségügyi főhatóság illetékese mindazonáltal elismerte, különleges körülmények között elképzelhető, hogy emberek egymást fertőzzék meg. De az ilyen esetek előfordulása rendkívül szórványos lehet - tette hozzá.


Ezzel kapcsolatban vizsgálják például a H7N9 első hivatalosan bejelentett áldozatának a családját, mivel az elhalálozott 87 éves sanghaji férfi idősebb fia szintén a fertőzöttek között van.


A vírus terjedése továbbra is a keleti országrészben jellemző, de a Jangce folyó deltájának térségét elhagyva, immár a fővárosban és Közép-Kínában is megjelent a H7N9 vírus.


Kínában a legfrissebb jelentések szerint eddig 87 fertőzést regisztráltak, 17 esetben a betegség halállal végződött. A H7N9 ellen nincs oltóanyag, kifejlesztése folyamatban van.


Korábbi jelentések szerint az Egészségügyi Világszervezet (WHO) külföldi szakértőkből álló csoportot küld egyhetes tényfeltáró körútra Kínába.

Forrás:MTI/HIR PORT24

 

2013-04-18

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite