2019. március 22., péntek - Benedek
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeMa este a DunaTV-n Fölszállott a páva - Kubinyi Júliával

Ma este a DunaTV-n Fölszállott a páva - Kubinyi Júliával

A nagyérdemű ma eset is találkozhat a Fölszállott a páva műsorban Kubinyi Júliával, a mindössze 22 éves hagyományőrző salgótarjáni tehetséggel.

kubinyijulia

Nem mindennapi, hogy valaki 22 évesen már évtizedekben mérhető, szakmai pályával rendelkezik. Kicsiny kislány korától népdallal, népzenével színesíti a városi rendezvényeket és örvendezteti meg a közönséget.

Augusztus 16-án a Néprajzi Múzeumban komoly szakmai megmérettetést követően, annak elismeréseként a Népművészet Ifjú Mestere díjjal tüntette ki Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere Kubinyi Júliát.

Ám e kitüntető cím elnyeréséhez kellett az óvodás kora óta tartó hagyományok iránti szeretete és elkötelezettsége, ami most tovább erősödött benne: „Nekem igen komoly megerősítés, hogy a Népművészet Ifjú Mestere lehetek, hiszen már évek óta foglalkozom autentikus dalok megéneklésével, és most a szakma is elismerte, hogy jó úton járok és folytatnom kell."

Székyné dr. Sztrémi Melinda a Népművészet Ifjú Mesterének a már megkezdett és remélhetőleg még hosszú, eredményes pályához útravalóul adott gondolatához mindannyian csatlakozhatunk. „Az a fajta hagyományőrzés, amit te folytatsz és a még nálad is fiatalabbaknak átadsz, kiemelkedő jelentőséggel bír. Kell, hogy legyenek olyan fiatalok, akik megmutatják és tovább viszik, hogy milyen hagyományokon nevelkedett ez a nemzet, milyen hagyományokon nevelkedett szűkebb hazánk a Palócvilág, mert talán rajtuk, rajtatok keresztül a felnövekvő generáció másként, büszkén fog tekint palócgyökereire."

Forrás:HÍR PORT24

 

 

2012-11-24

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite